İçindekiler'i Gizle

Kaynaklı Montajlar - Kırp ve Uzat

Segmentleri ve diğer katı gövdelerini kullanarak segmentleri kırpabilir ve kaynaklı montaj parçasına doğru şekilde yerleşmelerini sağlayabilirsiniz. Kırp/Uzat ile, şunları kırpabilir veya uzatabilirsiniz:

  • Birleştikleri köşede iki segmenti.

  • Başka bir katı gövdeye karşı bir veya birkaç segmenti.

  • Aynı anda bir segmentin her iki ucunu.

Segmentlerin uzunluklarının doğru şekilde hesaplanmasını temin etmek için kaynaklı montaj modelinin tüm köşelerini kırpmanız gerekir.

Segmentleri kırpmak için:

  1. Kırp/Uzat (Kaynaklı Montajlar araç çubuğu) simgesine veya Ekle, Kaynaklı Montajlar, Kırp/Uzat'a tıklayın.

  1. Aşağıdaki seçenekleri belirleyin, ardından simgesine tıklayın.

Köşe Tipi

Aşağıdaki köşe tiplerinden birine tıklayın:

  • Kırpmayı Sonlandır

  • Gönyeyi Sonlandır

  • Alın1'i Sonlandır

  • Alın2'yi Sonlandır

Kırpılacak Gövdeler

  • Gönyeyi Sonlandır, Alın1'i Sonlandır ve Alın2'yi Sonlandır köşe tipleri için, kırpılacak bir gövdeyi seçin.

  • Kırpmayı Sonlandır köşe tipi için, kırpılacak bir veya birkaç gövde seçin.

  • Uzatmaya izin ver. Segment kırpma sınırı ile birleşmiyorsa, segmenti sınırına kadar uzatır.

Kırpma Sınırı

Bir kırpma sınırı tipi seçin (yalnızca Kırpmayı Sonlandır köşe tipi için):

  • Yüz / Düzlem. Kırpma sınırı olarak düzlemsel yüz kullanın.

  • Gövdeler. Kırpma sınırı olarak gövde kullanın.

Yüz / Düzlem'in Kırpma Sınırı olarak seçilmesi, normalde daha etkindir ve daha iyi performans sunar. Yalnızca yuvarlak boru veya kademeli yüzey gibi düzlemsel olmayan bir objeye kırpma uygularken Gövdeler'i seçin.

Yüz/Gövdeler

  • Gönyeyi Sonlandır, Alın1'i Sonlandır ve Alın2'yi Sonlandır köşe tipleri için, kırpılacak bir bitişik segment seçin.

  • Kırpmayı Sonlandır köşe tipi için, kırpılacak bir veya birkaç bitişik yüz veya gövde seçin. Kırpma Sınırı için Yüz / Düzlem'i seçerseniz, tutulacak segmentleri seçmek için tut veya at arasında geçiş yapın.

Önizleme. Kırpmayı grafik alanında önizlemek için seçin. Performans nedeniyle, kırpılacak tüm öğeleri seçmediğiniz sürece karmaşık yapılar için bu seçeneği devre dışı bırakın.

Uzatmaya izin ver. Tüm yapısal elemanların uzatılmasına veya kırpılmasına izin vermek için seçin. Yalnızca kırpmaya izin vermek için işareti kaldırın. Bu seçeneği kullanırken, sonuçların doğru olmasını temin etmek için önizlemeyi doğru şekilde kontrol edin.

Gövdeler arasında basit kesim . Yapısal elemanları düzlemsel temas yüzeyleri ile düzler (üretim için yararlı).

Gövdeler arasında örtülü kesim . Yapısal elemanı temas gövdesine kırpar.

Kaynak boşluğu. Bu seçeneği belirleyin, ardından kaynak parçasına yer açmak için Kaynak kırpma boşluğu için bir değer girin. Yapının genel genişliği korunurken, boşluk boyutu kırpılan öğenin genişliğine iner.

Bilgiler. Kırpma sınırı kırpılacak öğe ile kesişiyorsa, kırpılan segmentlerin yanında gövde tanımlayıcı ve segmenti tutmak veya atmak için  değiştirme simgesi ile birlikte bilgiler görüntülenir.

Bir düzlem veya yüz ile kırpma yaparsanız ve tüm parçaları tutarsanız, parçalar kesilir. Parçalardan herhangi birini atarsanız, kalan bitişik parçalar birleştirilir.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kaynaklı Montajlar - Kırp ve Uzat
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:




x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.