İçindekiler'i Gizle

Görünüm Paleti

Teknik resme önceden belirlenmiş bir veya daha fazla görünümü hızla eklemek için, Görev Panosunda bulunan Görünüm Paletini kullanın. Standart görünümler, detaylandırma görünümleri, kesit görünümleri ve seçili modelin yassı çoğaltmalarını (sac levha parçalar) kapsar. Teknik resim çalışma sayfası üzerine görünümleri sürükleyerek bir teknik resim görünümü de oluşturabilirsiniz. Her görünüm bir model görünümü olarak oluşturulur.

Palet görünüm oryantasyonları, sekiz standart oryantasyonu (*Ön, *Sağ, *Üst, *Arka, *Sol, *Alt, *Geçerli ve *İzometrik) ve parça veya montajdaki tüm özel oryantasyonları temel alır. Görünümü yerleştirdikten sonra, bundan görünümler katlayabilir veya yansıtabilirsiniz.

Bir görünümü kullandığınızda bu görünüm paletten kaldırılır.

Görünüm Paleti, aşağıdakileri yaptığınızda ekleme yapar:

Görünüm Paleti, AutoCAD® 2002 ila 2008'i destekler.

Görünüm Paletinden teknik resim görünümleri eklemek için:

Açık parça veya montaj olmayan bir teknik resimde:

  1. Görev Panosunu ve Görünüm Paletini seçin.

  2. Görünüm Paletinde Gözat tıklayın.

  3. Bir parçaya veya montaja gözatın, ardından 'ı tıklayın.

  4. Bir görünümü grafik alanına sürükleyin.

    Yansıtılmış görünümü otomatik başlat seçili ise aralarında görünen noktalı referans çizgilerini kullanarak, ek görünümleri mevcut görünümlere göre hizalayabilirsiniz.

Parçaların veya montajların açık olduğu bir teknik resimde:

  1. Görev Panosunu ve Görünüm Paletini seçin.

  2. Görünüm Paletinin sol üst köşesindeki listeden eklemek istediğiniz parçayı veya montajı seçin.

  3. Bir görünümü grafik alanına sürükleyin.

    Yansıtılmış görünümü otomatik başlat seçili ise aralarında görünen noktalı referans çizgilerini kullanarak, ek görünümleri mevcut görünümlere göre hizalayabilirsiniz.

Bir görünümü bir teknik resimden silerseniz, Görünüm Paletinin üst kısmında Yenile'yi tıklayarak görünümü paletten tekrar ekleyebilirsiniz.

Görünümleri sildikten sonra Görünüm Paletini temizlemek için:

Görünüm Paletindeki tüm görünümleri silerseniz bir teknik resimden kaynaklanan dış referansları kaldırmak için Görünüm Paletinde Tümünü Sıfırla'yı tıklayın.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Görünüm Paleti
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.