İçindekiler'i Gizle

Önlenmesi Gereken Montaj İlişkisi Çatışmaları

Montaj ilişkisi çatışmaları, bağlam içi çizim ilişkileri oluşturduktan sonra, çizim ilişkilerini kullanan bileşenleri ve objeleri kullanarak uzaklık montaj ilişkileri oluşturduğunuzda ortaya çıkar. Çatışmanın ortaya çıkma nedeni, uzaklık montaj ilişkisinin, yüzleri birbirlerinden uzağa çekmeye çalışırken, bağlam için çizim ilişkilerinin yüzleri birbirlerine doğru çekmeye çalışmasıdır. Bu montaj ilişkisi çatışmaları, daha yavaş yeniden oluşturma, "büyüyen" parçalar, "yürüyen" orijinler ve yanlış teknik resim görünümleri gibi sorunlara neden olur.

Bu tür çatışmalar yalnızca montaj ilişkisi, mevcut bir bağlam için ilişkiyle çatıştığında ortaya çıkar. Parçaları bir montaj bağlamında, başka geometrilere referans vermeden oluşturabilirsiniz. Bu tip parçalar, yerinde montaj ilişkisini sildiğinizde bir çatışmaya neden olmaz.

Örnek

1) Gri blok bir montajda sabitlenmiştir.

2) Yeni bir parça ekleyin, bir dikdörtgen çizin ve çizim çizgisi ve sabit gri bloğun kenarı arasında bir bağlam içi eş-doğrusal ilişki oluşturun.

 

3) Çizimi ekstrüze edin, ardından gösterilen iki yüz arasında bir uzaklık montaj ilişkisi (örneğin 80 mm) atayın.

Yazılım önce uzaklık montaj ilişkisini uygular, bu da iki bileşeni birbirinden uzaklaştırır.

Ardından yazılım bileşenleri yeniden oluşturur ve bağlam içi eş-doğrusal ilişki, mavi bloğun kenarını gri bloğun kenarına geri çeker. Bu, bloğun "büyümesine" neden olur.

Montaj ilişkisinin bir dahaki çözümlenmesinden, mavi blok daha uzağa itilir ve ardından kenar, gri bloğa geri çekilerek mavi bloğun boyutu yine artar.

Montajı yeniden oluşturduğunuz her sefer, mavi blok büyümeyi sürdürür.

MateXpert, uzaklık montaj ilişkisini tatmin olmadı şeklinde listeler. Montaj İlişkileri klasörü, bir kırmızı montaj ilişkisi hatası simgesi gösterir ve Sorun Ne iletişim kutusu çatışmayı açıklar: gerçek uzaklık 0'dır (bağlam içi çizim ilişkisine göre), ancak istenen uzaklık 80'dir (uzaklık montaj ilişkisine göre).



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Önlenmesi Gereken Montaj İlişkisi Çatışmaları
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.