Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SolidWorks TemelleriSolidWorks Temelleri
Expand 2B'tan 3B'a geçiş2B'tan 3B'a geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SolidWorks'te Tasarım EtütleriSolidWorks'te Tasarım Etütleri
Collapse Teknik Resimler ve DetaylandırmaTeknik Resimler ve Detaylandırma
Expand Detaylandırmaya Genel BakışDetaylandırmaya Genel Bakış
Expand DetaylandırmalarDetaylandırmalar
Expand TablolarTablolar
Expand Malzeme Listesi (BOM)Malzeme Listesi (BOM)
Expand Tablo Sütun ve SatırlarıTablo Sütun ve Satırları
Malzeme Listesine veya Tablo Hücrelerine Sembol Metni Ekleme
Tabloları Genişletmek
Expand Tablolarda DenklemlerTablolarda Denklemler
Expand Draft StandartlarıDraft Standartları
Expand Yazdırma AyarlarıYazdırma Ayarları
Collapse Teknik ResimlerTeknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand Alma ve VermeAlma ve Verme
Expand Büyük Ölçekli TasarımBüyük Ölçekli Tasarım
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Expand SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand Çizim YapmaÇizim Yapma
Expand Sustainability ÜrünleriSustainability Ürünleri
Expand SolidWorks UtilitiesSolidWorks Utilities
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Expand GlossaryGlossary
İçindekiler'i Gizle

Ölçümlendirmelere Genel Bakış

SolidWorks teknik resmindeki ölçümlendirmeler modelle ilişkilendirilir ve modeldeki değişiklikler teknik resme yansıtılır.

Model Ölçümlendirmeleri. Genelde, her parça unsurunu oluştururken ölçümlendirmeler oluşturur ardından bu ölçümlendirmeleri çeşitli teknik resim görünümlerine eklersiniz. Modelde bir ölçümlendirme değiştirildiğinde teknik resim güncellenir ve bir teknik resimde eklenen ölçümlendirme değiştirildiğinde model de değiştirilir.

Teknik Resim için İşaretle. Ölçümlendirme oluştururken, model ölçümlendirmeleri teknik resimlere eklenirken ölçümlendirmenin dahil edilip edilmeyeceğini belirleyebilirsiniz. Ölçümlendirmeye sağ tıklayın ve Teknik Resim için İşaretle'yi seçin. Teknik resimler için işaretlenen bu ölçümlendirmelerin yeni teknik resim görünümlerine otomatik olarak eklenmesini de belirleyebilirsiniz. Belge Özellikleri - Detaylandırma kısmında Görünüm oluştururken otomatik ekle seçeneği altından Teknik resim için işaretlenen ölçümlendirmeleri seçin.

Referans Ölçümlendirmeleri. Teknik resim belgesine ölçümlendirmeler de ekleyebilirsiniz ancak, bunlar referans ölçümlendirmeleridir ve sürülür; modeli değiştirmek için referans ölçümlendirmelerinin değerini değiştiremezsiniz. Ancak, model ölçümlendirmeleri değiştiğinde referans ölçümlendirmelerinin değerleri de değişir.

Standart Ölçümlendirmeler. Teknik resimlerde, bir çizimde oluşturulan ölçümlendirmeler gibi standart ölçümlendirmeler oluşturabilirsiniz. Buna Akıllı, Yatay ve Dikey ölçümlendirmeler dahildir.

Hızlı Ölçümlendirme. Eşit aralıklı ölçümlendirmeler yerleştirmek için hızlı ölçümlendirme seçeneğini kullanın.

Renk. Varsayılan olarak model ölçümlendirmeleri siyahtır. Buna parça veya montaj belgelerindeki mavi ölçümlendirmeler de dahildir (ekstrüzyon derinliği gibi). Referans ölçümlendirmeleri varsayılan olarak gridir ve parantez içinde görünür. Araçlar, Seçenekler, Sistem Seçenekleri, Renkler altından çeşitli ölçümlendirme tipleri için renk belirleyebilir ve  Belge Özellikleri - Ölçümlendirmeler'deki Varsayılan olarak parantez ekle seçeneğini belirleyebilirsiniz.

Oklar. Ölçümlendirmeler seçilirken ölçümlendirme oklarının üzerinde dairesel tutamaçlar görünür. Bir ok başı tutamacına tıkladığınızda (ölçümlendirmede iki tutamaç varsa birine) oklar dışarı veya içeri çevrilir. Bir tutamaca sağ tıkladığınızda ok başları stillerinin listesi görüntülenir. Bu yöntemle tek tek herhangi bir ölçümlendirmenin ok başı stilini değiştirebilirsiniz.

Okları ters çevirme

Ok başı stilini değiştirme

Seçim. Ölçümlendirmeleri, ölçümlendirme, uzatma çizgileri ve oklar dahil ölçümlendirme üzerinde herhangi bir yere tıklayarak seçebilirsiniz.

Ölçümlendirmeleri Gizle ve Göster. Detaylandırma araç çubuğundaki Detaylandırmaları Gizle/Göster seçeneğinden veya Görünüm menüsünden ölçümlendirmeleri gizleyip gösterebilirsiniz. Ölçümlendirmeyi gizlemek için üzerine sağ tıklayıp Gizle'yi de seçebilirsiniz. Detaylandırma görünümünde de ölçümlendirmeleri gizleyip gösterebilirsiniz. Ölçümlendirme adlarını göstermek için Görünüm > Ölçümlendirme Adlarıveya Öğeleri Gizle/Göster > Ölçümlendirme Adlarını Görüntüle seçeneğine (Heads-Up Görünümü araç çubuğu) tıklayın.

Formatlama. Bir ölçümlendirme eklediğinizde veya seçtiğinizde ölçümlendirme paleti görüntülenir böylece ölçümlendirmelerin özelliklerini ve formatlamasını kolayca değiştirebilirsiniz. PropertyManager'a gitmeden tolerans, duyarlılık, stil, metin ve diğer formatlama seçeneklerini paletten değiştirebilirsiniz.

Çizgileri Gizle ve Göster. Bir ölçümlendirme veya uzatma çizgisini gizlemek için çizgiye sağ tıklayıp Ölçümlendirme Çizgisini Gizle veya Uzatma Çizgisini Gizle'yi seçin. Gizlenen çizgileri göstermek için ölçümlendirmeye veya görünen bir çizgiye sağ tıklayın ve Ölçümlendirme Çizgilerini Göster veya Uzatma Çizgilerini Göster'i seçin.

Yarıçap ve Çap Görünümleri. Bir ölçümlendirmeyi çap, yarıçap veya doğrusal görünüme değiştirebilirsiniz. Ekranda bir yarıçap veya çap ölçümlendirmesine sağ tıklayın ve şunlardan birini seçin:

Çap Olarak Göster. Bu örnek ikinci ok olmadan gösterilir. İki oku da göstermek için belge ikinci okunu kullan'a tıklayın.

Yarı Çap Olarak Göster

Doğrusal Olarak Göster. Ölçümlendirmeyi doğrusal stile ayarlar (yalnızca çap ölçümlendirmeleri için.)

Yalnızca ölçümlendirmeyi ilk oluştururken sağ tıklayıp yukarıdaki seçenekleri belirleyebilirsiniz. Ölçümlendirmeleri daha sonra değiştirirseniz, ölçümlendirmeye sağ tıklayın ve Görünüm Seçenekleri'ni seçip ardından yukarıdaki seçeneklerden birini seçin.

Eğim. Ölçümlendirme eklerken veya seçerken, uzatma çizgilerini eğmekiçin ölçümlendirmeyi sürükleyebilmeniz için tutamaçlar görüntülenir.

Görünüm Seçenekleri. Bir ölçümlendirmeye sağ tıklayın ve Görünüm Seçenekleri'ni seçin. Mevcut seçenekler ölçümlendirme tipine ve diğer faktörlere göre değişir ve şunları içerebilir:

  • Eğimi Kaldır

  • Merkez Ölçümlendirme. Ölçümlendirme metnini uzatma çizgileri arasında sürüklediğinizde, ölçümlendirme metni uzatma çizgilerinin merkezleri arasında yakalar.

  • Metni Ötele. Bir lider kullanarak ölçümlendirme metnini ölçümlendirme çizgisinden öteler.

  • Düzlem Değiştir

  • Ordinat Hizalama

  • Basamak Oluştur

  • Ordinatı yeniden basamaklandır

  • Parantezleri Göster. Sürülen (referans) ölçümlendirmelerini parantezle veya parantezsiz görüntüleyebilirsiniz. Varsayılan olarak parantez içinde görüntülenir.

  • Teftiş Olarak Göster

  • Çap Olarak Göster

  • Yarı Çap Olarak Göster

  • Doğrusal Olarak Göster

Dış boyut metnine bağla. Bir teknik resimdeki ölçümlendirmeye metin eklerseniz bu seçenek parça veya montajda da ölçümlendirmeye metni ekler. Teknik resmin FeatureManager tasarım ağacında üst seviye simgesine sağ tıklayın ve ölçümlendirme metninin parça veya montaja yayılmasına izin vermek için Dış boyut metnine bağla'yı seçin.

Bir montajla teknik resim arasında metin bağlarken teknik resimdeki ölçümlendirmenin Model Öğeleri aracıyla eklenmesi gerekir.

İlgili Konular

Taban çizgisi ölçümlendirmeleri

Ordinat ölçümlendirmeleri

Ölçümlendirmeleri değiştirme

Ölçümlendirmeleri taşıma ve kopyalama

Ölçümlendirme Değeri PropertyManager'ı

Ölçümlendirme uzatma çizgilerinde basamaklar oluşturma

Yarıçap, çap, pah veya delik bilgisi ölçümlendirmelerine birden çok basamak ekleme



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Ölçümlendirmelere Genel Bakış
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.