İçindekiler'i Gizle

Özelliğe Bağlantı Kur

Bir belge özelliği, özel özellik veya konfigürasyona özel özellik değerini bir notun metnine bağlayabilirsiniz. Ayrıca, bir özelliği tablo veya Malzeme Listesi'nin satırlarına bağlayabilirsiniz. Özelliğin değeri değişirse, bağlantılı metin otomatik olarak değişir.

Metni bir özelliğe bağlamak için:

  1. Not Formatlama araç çubuğunda Özelliğe Bağlantı Kur simgesine tıklayın.

  2. Bağlantının yapılacağı yeri seçin:

  • Geçerli belge. Geçerli teknik resim belgesi ile ilgili özellik.

  • Detaylandırmanın iliştirilmiş olduğu görünen model (yalnızca teknik resimler) Notun iliştirildiği teknik resim çalışma sayfasındaki parça veya montajın belirli görünümü.

  • Çalışma sayfası özelliklerinde belirtilen görünen model (yalnızca teknik resim). Bir görünümde gösterilen parça veya montaj. Çalışma Sayfası Özellikleri iletişim kutusunda, Şurada gösterilen modeldeki kişisel özellik değerlerini kullan altında bir görünüm seçin.

  • Detaylandırmanın iliştirilmiş olduğu bileşen (montaj belgeleri ve parça ve montaj teknik resim belgeleri). Montaj görünümünde birçok görünümden biri.

  1. Adım 2'deki seçiminize ve notu oluşturduğunuz yere bağlı olan kullanılabilir özelliklerin listesinden bir özellik seçin.

  • Parça veya montaj belgesi. Bu liste, özel tanımlı özellikler dahil olmakla model belgesindeki özellikleri içerir.

  • Teknik resim çalışma sayfası veya çalışma sayfası formatı. Bu liste, özel tanımlı özellikler dahil olmakla teknik resim belgesindeki özellikleri içerir.

  • Teknik resim görünümü. Bu liste, görünümde gösterilen model belgesinin özelliklerini içerir. (Notu eklerken, bir görünüm seçilirse veya bir görünümde modele not iliştirilirse, not görünüme ait olur.)

NOT: Tüm belgelerde sistem tanımlı özellikler vardır. Teknik resimlerde, çalışma sayfası formatını özelleştirmek için kullanabileceğiniz sistem tanımlı özellikler vardır. Notlardaki belge özellikleri hakkında daha fazla bilgi için, bkz. Notları Belge Özelliklerine Bağlama

  1. Yeni bir özel özellik eklemek veya mevcut özel özelliği düzenlemek için, Dosya Özellikleri'ne tıklayın ve Özet Bilgi – Özel ve Konfigürasyona Özel sekmelerindeki özellikleri düzenleyin.

  2. Listeden sistem tanımlı veya özel özellik seçin ve Tamam'a tıklayın.

 Bağlantılı metin, ilişkilendirildiği özelliğe atanan değerdir.

Notlarda ilişkilendirilen özel özellik önekleri aşağıdaki gibi kullanılır:

Önek

Değerlendirme kaynağı:

$PRP:

Geçerli belge

$PRPSHEET:

Çalışma Sayfası Özelliklerinde belirtilen görünümdeki model

Özel özellikler için Çalışma Sayfası Özelliklerinde belirtilen model Varsayılan ise, teknik resim görünümlerine ait notlar için, notun ait olduğu teknik resim görünümündeki model kullanılır.

Çalışma sayfası ve çalışma sayfası format notları için, FeatureManager tasarım ağacındaki ilk görünüm kullanılır.

Bir görünüm seçilirse, bu görünüm modeli tüm durumlar için kullanılır.

$PRPVIEW:

Notun ait olduğu teknik resim görünümündeki model

$PRPMODEL:

Detaylandırmanın iliştirilmiş olduğu bileşen

Ölçümlendirmeye olan bağlantılar, etkin belgeden değerlendirilir.

Görünüm, Detaylandırma Bağlantısı Değişkenleri'ni seçtiyseniz ve çalışma sayfası formatında bir not ekler veya düzenlerseniz, özellik adı için bir değişken görüntülenir ($PRP:"özellik adı" veya $PRPSHEET biçiminde). Çalışma sayfasını düzenlemeye döndüğünüzde, bulunursa, özelliğin değeri görüntülenir. Özelliğin değeri bulunamazsa, özellik adı değişkeni çalışma sayfasında görüntülenir.

Özel özellikler için yukarıdaki tanımlara göre uygun belge bulunamazsa, aşağıdaki kurallar geçerli olur:

  • Çalışma sayfası düzene modunda, tüm çalışma sayfası format notları boş olur. Tüm çalışma sayfası ve teknik resim görünüm notları özellik adlarını gösterir.

  • Çalışma sayfası formatını düzenle modunda, tüm çalışma sayfası format notları özellik adlarını gösterir.

NOT: Teknik resimdeki bir not bir özel özelliğe veya ölçümlendirmeye bağlandıktan sonra özellik veya ölçümlendirme silinirse, not HATA!> hatasını görüntüler. Parametrik metin korunur ve metni görmek için nota çift tıklayabilirsiniz. Özellik veya ölçümlendirme mevcut olunca, not doğru değerine güncellenir. Nottaki diğer öğeler etkilenmez.

Bağlantı hatasını görüntüleyip görüntülememeyi seçebilirsiniz. Görünüm, Detaylandırma Bağlantı Hataları'nı işaretleyin veya işareti kaldırın.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Özelliğe Bağlantı Kur
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.