İçindekiler'i Gizle

Çoklu Kullanıcı Ortamı

Bir çoklu kullanıcı ortamında paylaşılan belgelere yazma erişimini yönetin.

  • Çoklu kullanıcı ortamı eşzamanlı olarak aynı dosyalarla çalışan iki veya daha fazla kullanıcı için okuma/yazma erişimi kontrolü ve izleme sağlar. Kullanıcılar, aynı dosyayı aynı konumdan yüklediklerinde dosyayı paylaşır.

  • FeatureManager tasarım ağacındaki Araç İpuçları, bir parçanın, montajın, alt montajın veya bileşenin salt okunur olup olmadığını size söyler. Yazma erişimli başka bir kullanıcı belgeyi açmışsa, araç ipucu kullanıcının adını gösterir.

  • Salt okunur olan dosyalar, Görev Panosu'nun Dosya Gezgini sekmesinde, SolidWorks'ta Aç altında turuncu renkte görünür.

  • Son kaydedildiklerinden beri değiştirilmiş olan dosyalar, Görev Panosu'nun Dosya Gezgini sekmesinde, SolidWorks'ta Aç altında kalın görünür.

  • Bir salt okunur belgede değişiklik yapmaya başladığınızda, belgenin salt okunur olduğuna ilişkin uyarı veren bir mesaj görünür.

Seçenekler

Araçlar, Seçenekler, Sistem Seçenekleri, İşbirliği'nde:

  • Çoklu kullanıcı ortamını etkinleştirin.

  • Çoklu kullanıcı ortamı için kısayol menüsü öğeleri ekle'yi etkinleştirerek, Salt okunur Yap ve Yazma Erişimi Edin seçeneklerini kısayol menüsünde belirleyin.

  • Salt okunur açılan dosyaların başka kullanıcılar tarafından değiştirilip değiştirilmediğini denetlemek için bir aralık belirtin.

Araçlar, Seçenekler, Sistem Seçenekleri, Dış Referanslar'da:

  • Siz bir montajı açmışken başka kullanıcıların bileşenler üzerinde çalışmasına izin vermek için, Referans verilmiş belgeleri salt okunur olarak aç'ı seçin.

  • Bir belgeyi her salt okunur yapışınızda bir mesaj kutusunun görünmesini önlemek için Salt okunur referans verilmiş belgeleri kaydetmeyi sorma (değişiklikleri yoksay)'ı seçin.

Salt okunur referans verilmiş belgeleri sorma'yı seçtiğinizde, salt okunur referanslar Değiştirilmiş Belgeleri Kaydet iletişim kutusunda görünmez.

Okuma/Yazma Durumu

Bir parça veya montaj belgesinin durumunu ayarlamak için:

Dosya, Salt Okunur Yap veya Dosya, Yazma Erişimi Edin'e tıklayın.

Bir montaj bileşeninin durumunu ayarlamak için:

FeatureManager tasarım ağacında veya grafik alanında bir bileşene sağ tıklayın ve Salt Okunur Yap veya Yazma Erişimi Edin'i seçin.

Okuma/yazma durumunu Yeniden Yükle iletişim kutusunda da ayarlayabilirsiniz.

Yeniden Yükle

En son sürümü almak için belgeleri yeniden yükleyin. Örneğin, bir belgeyi salt okunur olarak açtıysanız ve başka bir kullanıcı bu belgeyi değiştirirse, değiştirilmiş sürümü görüntülemek için belgeyi yeniden yükleyebilirsiniz.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Çoklu Kullanıcı Ortamı
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.