İçindekiler'i Gizle

Seç

Seç, bir komutta bulunmadığınızda varsayılan moddur. Çoğu durumda, bir komuttan çıktığınızda, denetim seçim moduna otomatik olarak döner. Seç modu etkin olduğunda, objeleri grafik alanında veya FeatureManager tasarım ağacında imleçle seçebilirsiniz.

Bir komuttan çıkmak ve çizimlerde ve görünüm araçlarında kullanışlı olan seçim moduna dönmek için Seç'i kullanabilirsiniz.

Dinamik vurgulama, siz imleci hareket ettirirken hangi objenin seçilebileceğini size bildirir. Dinamik vurgulamayı açmak veya kapatmak için bir seçenek ayarlayabilirsiniz.

Seçim modunu etkinleştirmek için:

  • Parçalarda ve teknik resimlerde, Seç'e (Standart araç çubuğu) tıklayın.

  • Montajlarda, Seç simgesindeki (Standart araç çubuğu) aşağı oka tıklayın ve Seç açılır düğmesinden bir seçenek belirleyin.

Birden çok öğe seçmek için, seçim yaparken Ctrl tuşunu basılı tutun.

Kutu ve Çapraz Seçim

  • Kutu Seçimi. İmleci soldan sağa sürükleyin. Kutunun tamamen içindeki öğeler seçilir.

  • Çapraz Seçim. İmleci sağdan sola sürükleyin. Kutunun içindeki öğelere ek olarak, kutu sınırını geçen öğeler seçilir.

Seçimi Tersine Çevir

Öğeler seçtiğinizde (genellikle az sayıda öğe) ve Seçimi Tersine Çevir'i belirlediğinizde, belgedeki diğer benzer öğelerin tümü seçilir ve orijinal seçimler serbest bırakılır.

Seçim Filtreleri

Seçim Filtreleri grafik alanında veya teknik resim çalışma sayfası alanında belirli öğeler seçmenizi sağlar.

Ek Seçme Yöntemleri

  • Diğerlerini Seç. Bir modelde başka öğeler tarafından gizlenen öğeleri seçin. Yüzler şeffaf olur ve gizli öğeleri görüntüleyebilirsiniz.

  • Çerçeve Seç. Bir parçada, kenarları bağlayan bir çerçeve seçin.

  • Zincir seç. Bir çizimde, seçili objeye iliştirilmiş objelerin bir zincirini, bir dalla karşılaşana kadar her iki yönde seçin.

  • Şeffaflık ile Seç. Şeffaf yüzleri, unsurları veya bileşenleri bulunan bir modelde, şeffaf öğelerin arkasındaki opak nesneleri seçin.

  • Büyüteç Kullanma. Bir modeli incelemek ve genel görünümü değiştirmeden seçim yapmak için büyüteci kullanın.

  • FeatureManager tasarım ağacı. Bir veya birden çok öğe seçin.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Seç
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.