Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SolidWorks TemelleriSolidWorks Temelleri
Expand 2B'tan 3B'a geçiş2B'tan 3B'a geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SolidWorks'te Tasarım EtütleriSolidWorks'te Tasarım Etütleri
Expand Teknik Resimler ve DetaylandırmaTeknik Resimler ve Detaylandırma
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Collapse Alma ve VermeAlma ve Verme
Expand Büyük Ölçekli TasarımBüyük Ölçekli Tasarım
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Expand SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand Çizim YapmaÇizim Yapma
Expand Sustainability ÜrünleriSustainability Ürünleri
Expand SolidWorks UtilitiesSolidWorks Utilities
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Expand GlossaryGlossary
İçindekiler'i Gizle

DXF/DWG Dosyaları (*.dxf, *.dwg Dosyaları)

DXF/DWG dosyalarını alabilir ve verebilirsiniz. Alma işlemlerinin çoğunda DXF/DWG Alma Sihirbazı görünür. Ayrıca parça belgelerine DXF/DWG dosyaları ekleyebilirsiniz.

Bir AutoCAD® DXF veya DWG dosyasından objeleri, SolidWorks parça, montaj ve teknik resim belgelerine kopyalayabilir ve yapıştırabilirsiniz.

DXF/DWG dosyalarında, AutoCAD'in orijinal bitmap formatında saklanan Bitmap resimleri desteklenmez.

DXF/DWG tercümanı, delik tabloları'nın alınmasını ve verilmesini destekler.

Alma

DXF/DWG tercümanı, Mechanical Desktop dosyaları dahil DXF veya DWG dosyalarını, SolidWorks parça veya teknik resim dosyaları olarak, DXF/DWG Alma Sihirbazı'ndaki seçenek ayarlarına göre alır. Bu tercüman, DXF 3D dosyalarını sihirbaz olmadan da alır. Bir teknik resim belgesinde, geometriyi teknik resim çalışma sayfasına veya teknik resim çalışma sayfası formatına alabilirsiniz. Kağıt alanındaki veya model alanındaki objeler alınır.

Alınan objeler SolidWorks blokları haline gelir.

Teknik resimler aldığınızda, en popüler AutoCAD SHX veya True Type yazı tipleri, bu yazı tipleri bilgisayarınızda yüklenmemiş olsa bile desteklenir. Bkz. AutoCAD Yazı Tipi Desteği.

Çok sayıda (200'den fazla) blok içeren bir DXF veya DWG dosyasını alıyorsanız, Blokları Patlar seçeneğini etkinleştirmeniz istenir. Alma performansı artırmak için blokları patlatın.

DXF/DWG tercümanı aşağıdakileri alır:

  • Proxy objeleri olarak bilinen AutoCAD Mechanical detaylandırmaları (yüzey cilası sembolleri veya GTOL çerçeveleri gibi) ve DXF veya DWG dosyalarını SolidWorks teknik resim dosyaları olarak aldığınızda otomatik olarak çizilen nesneleri (kamlar ve yaylar gibi). Tercüman, bu alınan öğeleri eşdeğer SolidWorks nesnelerine dönüştürür veya bunları uygun olan temel geometri blokları olarak oluşturur.

  • İlişkili ve ilişkisiz çapraz çizgiler, alan taramaları olarak.

  • AutoCAD DWG dosyalarındaki XREF'ler.

  • Çoklu çalışma sayfalı DWG dosyaları.

  • Bir dosyayı bir parçaya 2D çizim veya 3D eğriler olarak.

  • 3B'lu katılar.

DWG dosyalarını aldığınızda, dosyanın bir küçük resmini iletişimin kutusunun Önizle bölmesinde görebilirsiniz. Önizlemeler, hem SolidWorks, hem de AutoCAD'le oluşturulmuş DWG dosyaları için görünür. AutoCAD'de, bitmap önizleme seçeneği, dosya en son kaydedilirken etkinleştirilmiş olmalıdır. iletişim kutusu, bir DWG dosyasını en son açtığınız zamanki Önizleme onay kutusunun durumunu hatırlar.

SolidWorks yazılımı, AutoCAD blok tanımlarının ve örneklerinin özellikler ve niteliklerle birlikte alınmasını tam olarak destekler.

Kağıt alanında (yerleşim modu) kaydedilmiş AutoCAD DWG dosyalarını, SolidWorks teknik resim belgeleri olarak aldığınızda, DXF/DWG Alma Sihirbazı, her AutoCAD görünüm penceresini, ayrı bir SolidWorks teknik resim görünümüne dönüştürür. Teknik resim görünümü verileri, teknik resim görünümünü etkinleştirdiğinizde seçilebilir duruma gelir.

Bir görünüm penceresine ait olmayan veriler, teknik resim çalışma sayfasına alınır. Teknik resim çalışma sayfası verileri, teknik resim çalışma sayfasını etkinleştirdiğinizde seçilebilir duruma gelir. Dinamik teknik resim görünümü aktivasyonu etkinleştirilmişse, teknik resim çalışma sayfası verilerini seçmek için, çalışma sayfası odağını kilitlemeniz gerekir.

DXF/DWG tercümanı, bir DXF veya DWG dosyasını alırken karşılaşılan sorunları size bildirir.

Tüm DWG dosyası çalışma sayfalarını SolidWorks teknik resim çalışma sayfalarına orijinal formatta alabilir ve orijinal DWG dosyası objelerinin SolidWorks teknik resim belgeleri içerisinde doğrudan görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Bu çalışma sayfalarını görüntüleyebilir, kaydırabilir, yakınlaştırabilir ve yazdırabilirsiniz. DXF/DWG Alma Sihirbazı'nda Esas DXF/DWG formatında çalışma sayfası olarak göm'ü seçin.

AutoCAD 2004 ve üzeri sürümlerden parola korumalı DXF ve DWG dosyalarını alabilirsiniz. SolidWorks tercümanı, şifrelenmiş parolayı saptar ve sizden parolayı ister. Dosyayı DXF/DWG formatına geri verirseniz, dosya şifrelenmeden kaydedilir.

Verme

DXF/DWG tercümanı teknik resim belgelerini yalnızca .dxf veya .dwg dosyaları olarak verir. Bir teknik resmi bir .dxf veya .dwg dosyası olarak verdiğinizde, çizimin çalışma sayfası ölçeği yeni dosya için kullanılır. Katmanlarda bulunan tüm objeler (kenarlar, detaylandırmalar ve montaj bileşenleri gibi), atanan katmana verilir.

SolidWorks tarama desenleri, SolidWorks belgelerini DXF veya DWG dosyaları olarak verdiğinizde AutoCAD tarama desenlerine dönüştürülür. SolidWorks yazılımı, SolidWorks tarama desenlerini, ilişkisiz tarama tanımları olarak dönüştürür ve orijinal taramanın katmanını ve rengini korur. SolidWorks uygulaması, katmanları bir haritalama dosyasıyla haritaladığınızda, tarama vermeyi de destekler.

SolidWorks teknik resim belgelerini DXF veya DWG dosyaları olarak verirken, yalnızca katmanları başka türlü tanımlanmamış olan öğeleri haritalama seçeneğiniz vardır. Haritalama dosyası üzerinden AutoCAD katmanlarına atayabileceğiniz tüm obje türleri, SolidWorks teknik resim formatını destekler.

DXF/DWG tercümanı, çizgi kalınlığı, gizli çizimler ve otomatik merkez çizgilerini destekler. Özel çizgi stillerini verebilirsiniz. Ancak alma sırasında, özel çizgi stilleri AutoCAD dosyalarında tanınmaz.

Renkleri DXF/DWG dosyalarına katmana ve bloğa göre verebilirsiniz. Renkler, hem alma, hem de verme için Gerçek Renklerle haritalanır.

Sac levha yassı çoğaltmaları. Sac levha yassı çoğaltmalarının .dxf dosyalarını, modeli yassılaştırmaya gerek olmadan doğrudan sac levha parça belgelerinden oluşturabilirsiniz. Dosya adının başına Flat pattern (Yassı çoğaltma) sözcükleri eklenir.

  • , Farklı Kaydet'e tıklayın ve Dosya tipi için DXF (*.dxf)'yi seçin.

  • FeatureManager tasarım ağacında Yassı Çoğaltma'ya sağ tıklayın ve Yassı Çoğaltmayı DXF/DWG'ye Ver'i seçin.

Ayrıca sac levha objeleri verebilirsiniz.

Sürüm Bilgisi

DXF/DWG tercümanı, OLE nesnelerinin, sürüm 13 ve üzeri DXF/DWG dosyalar aracılığıyla alınmasını ve verilmesini destekler.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   DXF/DWG Dosyaları (*.dxf, *.dwg Dosyaları)
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.