Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SolidWorks TemelleriSolidWorks Temelleri
Expand 2B'tan 3B'a geçiş2B'tan 3B'a geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SolidWorks'te Tasarım EtütleriSolidWorks'te Tasarım Etütleri
Collapse Teknik Resimler ve DetaylandırmaTeknik Resimler ve Detaylandırma
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand Alma ve VermeAlma ve Verme
Expand Büyük Ölçekli TasarımBüyük Ölçekli Tasarım
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Expand SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand Çizim YapmaÇizim Yapma
Expand Sustainability ÜrünleriSustainability Ürünleri
Expand SolidWorks UtilitiesSolidWorks Utilities
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Expand GlossaryGlossary
İçindekiler'i Gizle

Parça ve Montajların Görünümleri

Görünümler bir parçaya veya bir montaja referans verir. Görünümleri teknik resim çalışma sayfası üzerinde ölçeklendirebilir, yönlendirebilir ve konumlandırabilirsiniz.

Bir parçanın veya montajın çeşitli görünüm türlerinde teknik resimlerini oluşturabilirsiniz: Standart 3'lü Görünüm, Model görünümü ve Göreceli görünüm. Teknik resim görünümlerini oluşturabilmeniz için parça veya montaj belgesi kaydedilmelidir.

  • Etkin çalışma sayfasındaki mevcut görünümlerden Yansıtılmış, Yardımcı, Detay, Kırpılmış, Kesit, Hizalanmış Kesit, Bölgesel Kesit, Alternatif Konum veya Kopuk görünümler oluşturabilirsiniz.

  • Çizimler veya detaylandırmalar için bir Boş görünüm oluşturabilirsiniz. Daha fazla bilgi için, bkz. 2D Çizimler.

  • Bir teknik resim çalışma sayfasında herhangi bir ortogonal, yansıtılmış veya adlandırılmış görünüm belirleyebilir ve Önceden belirlenmiş görünümleri kullanarak görünümü doldurabilirsiniz.

Bir teknik resmin güncellemesini kesmek için, Esc tuşuna basın.

Teknik resim görünüm sınırları, görünümün durumunu belirtmek üzere farklı renklerde görüntülenir.

Bir öğeyi sağ tıklayarak veya aşağıdakileri seçerek görünümleri, çalışma sayfalarını veya görünüm konumlarını kilitleyebilirsiniz:

  • Görünüm Odaklanmasını Kilitle. İşaretçi bir başka görünüme yakın olsa bile bir görünüme çizim objeleri eklemenizi sağlar. Eklediğiniz objelerin istediğiniz görünüme ait olduğundan emin olabilirsiniz. Odağı kilitlemek için bir görünümü çift tıklamak da olanaklıdır.

  • Çalışma Sayfası Odaklanmasını Kilitle. Çalışma sayfasına çizim objeleri eklemenizi sağlar. Aksi takdirde, çizim objeleri, çizime başladığınız yere en yakın görünüme ait olur. Odağı kilitlemek için bir çalışma sayfasını çift tıklamak da olanaklıdır. Çalışma Sayfası Odaklanmasını Kilitle, en az bir teknik resim görünümü olduğunda kullanılabilir. Çalışma Sayfası Odaklanmasını Kilitle etkinken, teknik resim çalışma sayfası sınırı pembe renktedir.

  • Görünüm Pozisyonunu Kilitle, teknik resim görünümünü yerine sabitlemenizi sağlar. Teknik resim görünümünde herhangi bir yeri sağ tıklayın ve Görünüm Pozisyonunu Kilitle'yi seçin.

Bir görünümün, çalışma sayfasının veya görünüm pozisyonunun kilidini açmak için sağ tıklayın ve Görünüm Odaklanmasının Kilidini Aç'ı seçin (veya görünümün dışında çift tıklayın) Çalışma Sayfası Odaklanmasının Kilidini Aç'ı seçin (veya çalışma sayfasında çift tıklayın) veya Görünüm Pozisyonunun Kilidini Aç'ı seçin.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Parça ve Montajların Görünümleri
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.