İçindekiler'i Gizle

Renkler

Kullanıcı arayüzündeki renkleri ayarlayın: arka planlar, teknik resim kağıtları, çizim durumları, ölçümlendirmeler, detaylandırmalar vb.

 Grafik kartınızın kapasitesine bağlı olarak grafik alanında modellere ışıklandırma, gölge, yansıma vb. uygulayabilirsiniz  Seçtiğiniz sistem renkleri bu araçlarla etkileşime girer.

Sistem renklerini ayarlamak için:

  1. Seçenekler'e (Standart araç çubuğu) veya Araçlar, Seçenekler'e tıklayın.

  2. Renk seçin.

  3. Aşağıda açıklanan seçeneklerden birini belirleyin ve Tamam'a tıklayın.

Tüm sistem seçenekleri için veya sadece bu sayfadaki seçenekler için fabrika varsayılanlarını geri yüklemek üzere Sıfırla'ya tıklayın.

Geçerli renk düzeni

Liste kutusu renk düzeni uygulamak için hızlı bir yol sunar.

  • Smokeyscheme gibi çeşitli arka plan renk düzenlerinden seçim yapın. 

Arka plan düzenleri listesi düzen olarak kaydedilen resim dosyalarından türetilir.

  • Modellerde seçilen yüzler için vurgu rengi olarak üç vurgu düzeninden birini Mavi, Yeşil ve Turuncu   seçin .

Renk düzeni ayarları

Rengini görüntülemek için listeden bir öğe seçin. Rengi değiştirmek için Düzenle'ye tıklayın.

Varsayılan görünüm. Geçerli varsayılan görünümün adı. Varsayılan görünüm hakkında yardıma bağlanır.

Varsayılan sahne. Geçerli varsayılan sahnenin adı. Varsayılan sahne hakkında yardıma bağlanır.

Arka plan görünümü. Birini seçin:

  • Belge sahne arka planını kullan. Belgeyle kaydedilen sahne arka planı SolidWorks'te açıldığında kullanılır.

Modeliniz için bir sahne ayarlamanızı ve sonra bu seçeneği seçmenizi öneririz. SolidWorks, düz beyazdan fabrika içine kadar uzanan arka planlarla sahneler sunar. RealView etkinken, SolidWorks sahneleri ışıklandırma ve arka plan yansıtmaları sağlar. Görev Panosunda bir sahneye sağ tıklayıp Varsayılan sahne olarak ayarla'yı seçerek her yeni modelde görünen bir varsayılan sahne ayarlayabilirsiniz.

  • Düz. Arka plan rengi olarak Görünüm Penceresi Arka planı için seçilen renk düzeni kullanılır.

  • Gradyan. Arka plan rengi olarak Üst Gradyan Rengi ve Alt Gradyan Rengi için seçilen renk düzeni kullanılır.

  • Resim dosyası. Uygulamada çeşitli arka plan dosyaları sunulur. Düzen olarak kaydedilenler   Geçerli renk düzeninde listelenen renk düzenlerine karşılık gelir. Bir sistem dosyası veya herhangi başka bir resim dosyası seçmek için göz atın.

Resim dosyası belirlemek Geçerli renk düzeni listesindeki düzenlere göre önceliklidir.

Düzen Olarak Kaydet. Tanımladığınız renk dizisini kaydeder. Bir renk düzenini kaydettikten sonra Geçerli renk düzeni'nden seçebilirsiniz.

Ek Seçenekler

Teknik resim kağıt rengi için belirtilen rengi kullan. Teknik Resimler, Kağıt Rengi, Teknik Resimler, Görünür Model Kenarları ve Teknik Resim, Gizli Model Kenarları, için seçilen renkleri teknik resim çalışma sayfalarına uygular.

Gölgeli ve Kenarlı modu için belirtilen rengi kullan. Model Gölgeli ve Kenarlı modundayken belirlenen rengi model kenarlarına uygular. Renk düzeni ayarları altından Gölgeli ve Kenarlı Modunda Kenarlar için bir renk belirleyin. İşareti kaldırıldığında kenarlar modelle aynı renktedir ancak biraz daha koyudur.

Montajlarda parçaları düzenlerken belirtilen renkleri kullan. Belirtilen renkleri montajlarda parçaların yüzlerine, unsurlarına ve gövdelerine uygular. İşareti kaldırıldığında belirtilen renkler FeatureManager tasarım ağacında parça adlarına uygulanır. Renk düzeni ayarları altından Montaj, Parçayı Düzenle, Montaj, Düzenlenmeyen Parçalar ve Montaj, Parça Düzenlemenin Gizli Çizgileri için renk belirtin.

Belge Renkleri'ne gidin. Sistem rengi seçeneklerini ayarlarken bir parça veya montaj açıksa, modellerin unsur renklerini ayarlamak için Belge Özellikleri sekmesindeki Model Görünümü'e gidebilirsiniz.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Sistem Renk Seçenekleri
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.