Skrýt obsah

Podpora písma aplikace AutoCAD

SolidWorks přesně zobrazí písma AutoCAD v importovaných souborech výkresů DXF/DWG, i když AutoCAD není nainstalovaný na tomto počítači. SolidWorks přidal písma True Type k podpoře nejpopulárnějších písem AutoCAD.

Písma jsou mapována pomocí výchozího souboru mapování umístěného v \Data\drawFontMap.txt.

V levém sloupci tohoto výchozího souboru mapování je seznam písem AutoCAD SHX nebo True Type zdrojových výkresů. V pravém sloupci je seznam písem SolidWorks nebo Windows True Type, která jsou použita při mapování textu z výkresu AutoCAD do nového výkresu SolidWorks.

Tento soubor můžete upravit podle potřeby. Při mapování dodatečných písem AutoCAD na písma SolidWorks nebo Windows True Type je důležité následující:

  • Oba seznamy písem musí obsahovat jednoduché názvy písem bez přípon.
  • Písma SolidWorks nebo Windows True Type musí být k dispozici v adresáři \Fonts operačního systému. (Složku \Písma najdete tak, že do okna Spustit zadáte %systemroot%\fonts.) Pokud není k dispozici písmo True Type, je použito výchozí písmo pro dokumenty výkresů SolidWorks.

Písma SolidWorks nebo Windows True Type jsou také k dispozici pro použití v původních dokumentech SolidWorks. Když uložíte dokumenty SolidWorks jako soubory DXF nebo DWG, můžete použít soubor mapování drawFontMap.txt k přemapování písem SolidWorks nebo Windows True Type zpět na písma AutoCAD SHX nebo True Type. Když jsou soubory výkresů otevřené v aplikaci AutoCAD, písma jsou použita přesně – není nutné nahrazovat výchozí písma. Tím se zlepší vizuální věrnost souborů výkresů.

Následuje seznam písem zahrnutých ve výchozím souboru mapování.

Písma AutoCAD SHX nebo True Type Písma SolidWorks nebo Windows True Type
complex SWComp
gdt SWGDT
gothice SWGothe
gothicg SWGothg
gothici SWGothi
greekc SWGrekc
greeks SWGreks
isocp SWIsop1
isocp2 SWIsop2
isocp3 SWIsop3
isoct SWIsot1
isoct2 SWIsot2
isoct3 SWIsot3
italic SWItal
italicc SWItalc
italict SWItalt
monotxt SWMono
romanc SWRomnc
romand SWRomnd
romans SWRomns
romant SWRomnt
scriptc SWScrpc
scripts SWScrps
simplex SWSimp
syastro SWAstro
symap SWMap
symath SWMath
symeteo SWMeteo
symusic SWMusic
txt SWTxt


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Podpora písma aplikace AutoCAD
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.