Skrýt obsah

Chybová zpráva - Chyby skořepin

Možné chybové zprávy

  • Operaci skořepiny se nepodařilo dokončit. Možná je odsazeno několik ploch do přilehlých ploch, je třeba odstranit smalou plochu, nebo má jedna z ploch poloměr zakřivení menší než tloušťka skořepiny. Vyberte z nabídkyNástroje > Kontrola a najděte minimální poloměr křivosti příslušných ploch. Pokud je to možné, odstraňte všechny neúmyslné plochy nebo hrany.
  • Hodnota tloušťky je větší než minimální poloměr křivosti. Skořepina by mohla být vytvořena, ale způsobí nežádoucí výsledky jako například špatnou geometrii. Chcete-li najít minimální poloměr křivosti, použijte Nástroje > Ověřit.

Možné důvody těchto chybových zpráv

Výjimky umožňují tvorbu skořepin v přítomnosti chyb. Viz Výjimky - skořepina.
Příklady chyb skořepin

Plocha je odsazena do jiné plochy.

Skořepina s tloušťkou nastavenou na 1 mm se nepodaří. Tloušťka modelu v zobrazeném bodě je méně než 1 mm. Vnitřní plocha je odsazena skrz vnější plochu.

Tloušťka skořepiny překračuje minimální poloměr křivosti.

Skořepina se nepodaří, protože její tloušťka překračuje minimální poloměr křivosti modelu.

Některé povrchy se třemi stranami nevytvoří skořepinu správně z důvodu problémů při řešení skořepin ve vrcholu.

Skořepiny mohou selhat, když odebrání tažením v existujícím modelu vytvoří malé plochy podél výsledné hrany.

Možné opravy a rady

Možná řešení:

  • Zmenšete tloušťku skořepiny, aby se neodsazovala do přilehlých ploch nebo nepřekračovala minimální poloměr křivosti. Vyberte Kontrolu na panelu nástrojů Nástroje a najděte minimální poloměr křivosti.
  • Přidejte prvek vysunutí, který pokrývá oblast, kde je skořepina odsazena skrz vnější plochu. Skořepinu vytvořte znovu a odstraňte všechny plochy prvku vysunutí i všechny plochy modelu.
  • Odstraňte všechny neúmyslné plochy nebo hrany.
  • K odsazení povrchů, ze kterých budete vytvářet skořepinu použijte nástroj Odsadit povrch . Pokud můžete povrchy odsadit, pravděpodobně z nich bude možné vytvořit skořepinu. Ve většině případů je odsazení povrchu testem minimálního poloměru křivosti.
  • Odeberte oblasti modelu, abyste se mohli zaměřit na chybnou oblast.
  • Pracujte s potlačenou skořepinou. Tvorba skořepin z komplexních dílů trvá velmi dlouho. Potlačení skořepiny vám umožní přidat nebo odebrat plochy ze skořepiny bez její obnovy. .Pracujte s potlačenou skořepinou, když víte že selže ale potřebujete pracovat na jiných rodičovských prvcích. Skořepinu uvolněte, když jste spravili všechny potíže v rodičovských prvcích.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Chybová zpráva - Chyby skořepin
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.