Skrýt obsah

Obálky sestav

Obálka sestavy je zvláštním typem součásti sestavy. Obálky mají dvě hlavní funkce. Obálky lze použít jako referenční součásti a jako nástroje výběru.

Obálky se ignorují v operacích sestavy, jako jsou například kusovníky nebo fyzikální vlastnosti.

Jestliže kopírujete nebo zrcadlíte obálku nebo z ní vytváříte pole, výslednou novou součástí je také obálka.

Tyto ikony identifikují součásti obálky ve stromu FeatureManager:
FM_envelope_part.png Díl obálky
FM_envelope_assembly.png Podsestava obálky

Obálky jako referenční součásti

Obálky lze použít jako referenční součásti. Můžete přidat součásti, které nepatří do sestavy, a vytvořit z nich obálky. Tímto způsobem můžete vizualizovat velikost a umístění funkčních součástí sestavy.

Předpokládejme například, že navrhujete tuto sestavu základní desky, kterou chcete použít jako podsestavu tiskárny.
envelopes_S-H_hidden.png
Do návrhu sestavy základní desky můžete vložit dolní pouzdro tiskárny jako obálku a odkazovat na ně. Vzhledem k tomu, že pouzdro má formu obálky, nezobrazuje se v kusovníku sestavy základní desky a nepoužívá se ve výpočtech fyzikálních vlastností.
envelopes_S-H_shown.png

Obálky se ve výchozím nastavení zobrazují průhlednou světle modrou barvou.

Obálky jako nástroje výběru

Obálky umožňují vybírat, zobrazovat nebo skrývat součásti na základě jejich poloh vůči objemu obálky (uvnitř, vně nebo protínající). Pomocí samotné obálky lze rychle měnit viditelnost součástí sestavy nebo vybírat součásti pro další operace úprav, jako např. potlačení, kopírování nebo odstraňování. Pomocí funkce Upřesňujícího výběru můžete vybírat součásti na základě obálky v kombinaci s jejich dalšími vlastnostmi. Viz. Upřesňující výběr součástí.

Do této sestavy výrobní linky byla například přidána obálka, která reprezentuje umístění pracovníka výrobní linky.
envelope_example_production_line_1.gif
Pomocí obálky lze zajistit, že bude mít zaměstnanec dostatek místa na práci. Nástroje výběru obálky dovolují například zobrazit pouze součásti, které se plně nacházejí uvnitř obálky.
envelope_example_production_line_2.gif

Obálku je možné vytvořit v samostatném dokumentu dílu a vložit ji do sestavy, nebo ji vytvořit v kontextu sestavy. Součást obálky musí tvořit uzavřený objem (ne skořepinu). Výběr s využitím obálek je totiž založen na přesahu mezi objemy funkčních součástí sestavy a součástí obálky. Nezávisí na obsahu součástí ve vymezovacím rámečku součásti obálky.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Obálky sestav
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.