Skrýt obsah

Prvky sestavy

V sestavě lze vytvářet prvky, které existují jen v sestavě. Nastavením rozsahu si můžete určit, na které díly se má tento prvek použít. Stejným způsobem, jakým vytváříte pole prvků v dílu, si můžete vytvořit i pole prvků sestavy.

Prvek sestavy použijte v případě, že je prvek přidán po skutečném sestavení součástí a prvek přitom ovlivňuje více součástí. Prvky sestavy například umožňují reprezentovat operace odebrání materiálu, které jsou provedeny až po sestavení součástí. Viz. Příklady prvků sestavy.

Pokud chcete přidat prvek do sestavy o jedné součásti, je vhodné vytvořit prvek v díle raději než v sestavě. Chcete-li to provést, můžete postupovat jedním z těchto způsobů:
  • Upravte díl v kontextu.
  • Vytvořte prvek v sestavě a poté jej rozmnožte do dílu výběrem možnosti Kopírovat do dílu ve správci PropertyManager.

Ačkoli to není nezbytné, je dobrým zvykem před přidáváním prvků sestavy plně určit polohy součástí sestavy nebo upevnit jejich polohy. Tím se předejde nečekaným důsledkům pozdějšího přesunu součástí.

Prvky sestavy a návrh shora dolů

Prvky sestavy nejsou spojené s metodou návrhu shora-dolů. Geometrie dílů (tak jak existují v souborech dílu a ve výkresech) nebyly definovány pomocí geometrie v sestavě (pomocí skici rozvržení, jiných dílů, atd.). Nebyly vytvořeny žádné externí odkazy.

Například díry v součástech sestav, jako jsou ložiska nebo ozubená kola a součásti s dírami pro šrouby, jsou vyrobeny v dílech ještě předtím, než jsou smontovány. V těchto případech vytvořte díry v dokumentu dílu. Postup, ve kterém chcete definovat polohu těchto děr na základě geometrie sestavy, například pomocí skici rozvržení nebo geometrie jiného dílu, se nazývá metoda návrhu shora-dolů.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Prvky sestavy
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.