Skrýt obsah

Úpravy závislostí

Určitý prvek v modelu můžete potlačit, aby se při vaší práci v modelu dočasně nezobrazoval. Potlačením prvku jej jednak odstraníte ze zobrazení, jednak i ze všech výpočtů, v nichž se vyskytuje.

Když jsou potlačeny prvky obsahující velké množství detailů, probíhá obnova složitých modelů rychleji. Panel nástrojů pro prvky obsahuje několik nástrojů, pomocí nichž můžete prvky modelu potlačit nebo uvolnit.

Potlačení je u prvků řízeno vztahy rodičů a potomků.

Nadřazený objekt: Zubatý řez
uvolněný Potlačený uvolněný
Potomek: Vzorek zubů
uvolněný Potlačený

Prvek potomka je potlačen, protože je závislý na prvku rodiče, který je potlačen.

Potlačený

Uvolníte-li prvek rodiče, prvek potomka se neuvolní automaticky.

Pokud však uvolníte prvek potomka, prvek rodiče se také uvolní.

Úpravy závislostí jsou jednou z možností řízení dílů. Mezi ostatní metody patří:
  • Srolování
  • Konfigurace
  • Konfigurační tabulky


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Úpravy závislostí
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.