Skrýt obsah

Tabulky rozměrů plechu

V tabulkách rozměrů plechu se ukládají vlastnosti zadaných materiálů. K tabulkám rozměrů plechu můžete přistupovat z okna PropertyManager při vytváření základního plechu.

S použitím tabulky rozměrů plechu můžete přiřadit:
  • Tloušťku plechu
  • Přípustné poloměry ohybu
  • K-faktor
K dispozici jsou dva typy tabulek rozměrů:
  • Jednoduchá. Jednoduché tabulky rozměrů mají K-faktor, hodnoty rozměrů, tloušťky plechů a dostupné poloměry.
    sheet_metal_gauge_table.gif
  • Kombinace tabulky rozměrů a tabulky ohybů. V jedné tabulce lze použít dohromady tabulku rozměrů a tabulku ohybů. Tato tabulka kombinuje tabulku přídavku na ohyb a zkrácení ohybu, takže je možné zadat hodnoty rozměrů.
Po vytvoření základního plechu můžete tabulku rozměrů plechu otevřít klepnutím pravým tlačítkem myši na položku Plechový-dílFM_shm_sheetmetal.gif ve stromu FeatureManager a vybráním položky Upravit prvek.
Pomocí tabulky rozměrů plechu/ohybů určíte hodnoty tloušťky i ohybu v jediné tabulce.

Přepsání výchozích hodnot tabulky rozměrů

Tabulku rozměrů plechu můžete použít pro přiřazení těchto hodnot pro celý díl. Tato varianta je výchozí. K-faktor, přídavek na ohyb a zkrácení ohybu je možné upravit pro každý prvek nebo ohyb. Provedete to v okně PropertyManager zapnutím možnosti Vlastní přídavek na ohyb a výběrem potřebných možností.

Tabulku rozměrů plechu můžete použít pro přiřazení těchto hodnot pro celý díl. Tato varianta je výchozí. Prvkům používajícím specifické hodnoty (s výjimkou základního plechu) však můžete také přiřadit hodnoty poloměru ohybu, které jsou odlišné od výchozí hodnoty v tabulce rozměrů plechu.
  • Pokud vyberete položku Použít výchozí poloměr, můžete použít jednu obecnou hodnotu poloměru ohybu z tabulky rozměrů plechu pro všechny návazné prvky.
  • Pokud vyberete Použít tabulku rozměrů, hodnota poloměru ohybu, kterou použijete, bude jiná než výchozí hodnota z tabulky rozměrů plechu.
  • Pokud zrušíte výběr obou položek Použít výchozí poloměrPoužít tabulku rozměrů, můžete zadat hodnotu poloměru ohybu.

Vytvoření tabulky rozměrů plechu

Tyto tabulky jsou součástí aplikace SolidWorks a jsou umístěny v následující složce: install_dir\lang\language\Sheet Metal Gauge Tables.

Pokud vytváříte tabulku rozměrů plechu, použijte jako oddělovač jednotlivých hodnot středník (;).
sheet_metal_gauge_table.gif

U tabulek rozměrů se poloměry a úhly mohou lišit. Údaje o tloušťce a poloměru je však třeba zadávat vzestupně. gauge_table.png



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Tabulky rozměrů plechu
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.