Skrýt obsah

SpeedPak

SpeedPak vytváří zjednodušené konfigurace sestavy bez ztráty odkazů. Pokud pracujete s velkými a složitými sestavami, použití konfigurace SpeedPak může výrazně zlepšit výkon při práci v sestavě a jejím výkresu.

Zlepšení výkonu sestavy jsou znatelná zejména u velkých a složitých sestav.

Konfigurace SpeedPak je v podstatě podskupinou dílů a ploch sestavy. Na rozdíl od běžných konfigurací, v nichž můžete zjednodušit sestavu pouze potlačením součástí, SpeedPak zjednodušuje bez potlačení. Proto můžete nahradit konfiguraci SpeedPak v celé sestavě v sestavách vyšší úrovně, aniž by došlo ke ztrátě odkazů. Protože se používá pouze jedna podskupina dílů a ploch, je sníženo použití paměti, což může zvýšit výkon mnoha operací.

Když změníte sestavu například přidáním, odstraněním nebo přesunem složek, změny se nezačlení automaticky do konfigurace SpeedPak, dokonce ani tehdy, když znovu obnovíte sestavu. Musíte ručně aktualizovat konfiguraci SpeedPak pro začlenění změn.

Kdy použít SpeedPak

Použijte SpeedPak, pokud chcete vložit složitou velkou sestavu do sestavy vyšší úrovně, zvláště pokud chcete zobrazit celou sestavu SpeedPak, ale potřebujete spojit a kótovat pouze k relativně málo místům.

SpeedPak můžete také použít pro snadnější sdílení souborů. Informace SpeedPak je plně uložena v rámci souboru sestavy. Poroto pokud sdílíte sestavu, stačí, když zašlete pouze soubor sestavy. Nemusíte zahrnout soubory složek.

Dejme tomu například, že konstruujete sestavu motoru a potřebujete ji zaslat týmu konstruktérů vašeho zákazníka tak, aby mohl být začleněn do jejich konstrukce vozidla.
  1. Vytvoříte konfiguraci SpeedPak sestavy motoru včetně všech ploch a těles, s kterými váš zákazník počítá pro referenci v jeho modelu vozidla.
  2. Vy mu zašlete pouze soubor sestavy motoru. Nemusíte posílat soubory týkající se jakéhokoliv dílu součástí motoru.
  3. Zákazník začlení váš soubor sestavy motoru do svého souboru sestavy vozidla. Zákazník může přidat všechny protikusy a kóty ke všem plochám a tělesům, které jste zahrnuly do definice SpeedPak.

SpeedPak ve výkresech

Když kótujete konfigurace SpeedPak ve výkresech, můžete kótovat pouze ke hranám začleněným do SpeedPak, které jsou zobrazeny černě. Hrany, které nejsou zahrnuty do SpeedPak, jsou zobrazeny šedě. Pokud vytiskněte výkres, všechny čáry jsou vytištěny černě, pokud nezvolíte Barva / Stupně šedi v dialogovém okně Page Setup.

Když v dokumentu výkresu tvoříte kusovník pro sestavu, jejíž aktivní konfigurace je konfigurací SpeedPak, můžete zahrnout sloupce pro jiné konfigurace přídavně ke konfiguraci SpeedPak.
Když v dokumentu sestavy tvoříte kusovník pro sestavu, jejíž aktivní konfigurace je konfigurací SpeedPak, můžete do kusovníku zahrnout pouze aktivní konfiguraci SpeedPak.

Můžete použít Pozice (panel nástrojů Popisy) pro přidání pozicí položkám v sestavě SpeedPak, ale povel Automatická pozice není podporován.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   SpeedPak
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.