Skrýt obsah

Knihovna návrhů SolidWorks

Záložka Knihovna návrhů na panelu úloh představuje centrální umístění pro opakovaně použité položky jako například díly, sestavy a skici. Nerozpoznává položky, které nelze použít opakovaně (například výkresy SolidWorks, textové soubory nebo soubory z jiných aplikací).

Knihovna návrhů SolidWorks Dílčí složky vytvořené programem SolidWorks obsahující opakovaně použité položky jako například díly, bloky a popisy. Můžete také přidat další složky a obsah.
Toolbox Nejprve musíte nainstalovat a aktivovat Prohlížeč SolidWorks Toolbox, abyste mohli získat přístup k tomuto zdroji.
3D ContentCentral 3D modely ve všech hlavních formátech CAD poskytovaných dodavateli součástí i jednotlivci.
SolidWorks Content Další zdroj dat SolidWorks pro bloky, Routing, CircuitWorks a svařování. Podržíte-li klávesu Ctrl a klepnete myší, můžete stáhnout soubor .zip.

Nástroje Návrhářské knihovny

Na záložce Knihovna návrhů jsou k dispozici následující nástroje:
Přidat do knihovny Přidá obsah do Knihovny návrhů
Přidat umístění souboru Přidá existující složku do Knihovny návrhů
Vytvořit novou složku Vytvoří na disku novou složku a přidá ji do Knihovny návrhů
Obnovit Obnoví zobrazení záložky Knihovna návrhů

Složky pro Knihovnu návrhů můžete také určit v nabídce Nástroje > Možnosti > Možnosti systému > Umístění souborů.

Práce s obsahem Knihovny návrhů

Můžete přetahovat kopie dílů, sestav, prvků, popisů atd. mezi následujícími umístěními:
  • Z Knihovny návrhů do grafické plochy.
  • Z grafické plochy do dolního panelu Knihovny návrhů.
  • Z jedné složky v Knihovně návrhů do jiné.
  • Z aplikace Microsoft Internet Explorer nebo Průzkumník Windows do Knihovny návrhů.

Když přetahujete položky do Knihovny návrhů, otevře se PropertyManager Přidat do knihovny s výchozím typem a názvem souboru a s vybranou složkou Knihovny návrhů.

  • Je možné přidat několik výběrů prvků a skic, ale pouze po jedné položce pro ostatní kategorie.
  • Chcete-li do Knihovny návrhů zkopírovat celou sestavu nebo díl, vyberte požadovanou položku ve stromu FeatureManager a přetáhněte ji do dolního panelu.
  • Chcete-li do Knihovny návrhů zkopírovat popisy nebo bloky, podržte klávesu Shift a přetáhněte je z grafické plochy do dolního panelu. Popisy se ukládají s příponami oblíbených stylů.
  • Chcete-li prvky kopírovat, přetáhněte je buď ze stromu FeatureManager nebo z grafické plochy. Prvky se uloží jako díly prvků knihovny.
Pokud určitou položku vloženou z Knihovny návrhů změníte, dojde k úpravě této položky také v knihovně.

Filtrování složek

K dispozici jsou vám také filtry, které pomohou identifikovat tvarovací nástroje nebo zobrazit jen sestavy ve vybraných složkách. Klepněte pravým tlačítkem na složku v horním panelu a vyberte:
Složka tvarovacích nástrojů Identifikuje danou složku jako složku obsahující tvarovací nástroje. Program SolidWorks zachází s tvarovacími nástroji jinak než s ostatními díly, ale přípona souborů zůstává stejná. Software proto rozpoznává tvarovací nástroje podle klasifikace složky, v níž se tyto nástroje nachází.
Složka sestav Zobrazí jen dokumenty sestavy ve složce.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Knihovna návrhů SolidWorks
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:




x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.