Skrýt obsah

Vytváření tvarovacích nástrojů

Můžete vytvářet tvarovací nástroje používané v plechových dílech.

Při vytváření tvarovacího nástroje:
  • Dojde k přidání umisťovací skici, pomocí níž se umístí tvarovací nástroj na plechový díl.
  • Konečná plocha je barevně odlišena od Ploch k odstranění.

Vytvoření tvarovacích nástrojů:

  1. Vytvořte díl, který se má používat jako tvarovací nástroj. Počáteční skica použitá pro díl se použije jako umísťovací nebo orientační skica, která se používá v pohledu plochého vzoru. Orientační skica je také skica používaná pro umístění tvarovacího nástroje. Když vložíte tvarovací nástroj do plechového dílu, v orientační skice můžete okótovat tvarovací nástroj vzhledem ke stávající geometrii.


    shm_form_tool_single.gif
    Pro tvorbu tvarovacích nástrojů není potřeba základna.

  2. Klepněte na tlačítko Tvarovací nástroj Tool_Forming_Tool_Sheet_Metal.gif (panel nástrojů plechových dílů) nebo na položku nabídky Vložit > Plechové díly > Tvarovací nástroj.
  3. Ve správci PropertyManager na záložce Typ postupujte takto:
    1. Vyberte plochu, která bude Konečnou plochou.
    2. Vyberte jednu nebo více ploch, které jsou určeny jako Plochy k odstranění. Při umístění tvarovacího nástroje na plechový díl budou plochy vybrané jako Plochy k odstranění odstraněny z dílu. Pokud nechcete žádné plochy odstranit, nevybírejte žádné plochy jako Plochy k odstranění.

      SHM_stopping_face.gif

      Plochu zastavení

      SHM_faces_remove.gif

      Plochy k odstranění

  4. Vyberte záložku Bod vložení.
  5. Pomocí nástrojů pro kóty a vztahy definujte bod vložení.

    Bod vložení pomáhá určit přesné umístění tvarovacího nástroje na cílovém dílu.

  6. Klepněte na tlačítko PM_OK.gif.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vytváření tvarovacích nástrojů
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.