Expand ÚvodÚvod
Expand SprávaSpráva
Expand Uživatelské rozhraníUživatelské rozhraní
Expand Základy SOLIDWORKSZáklady SOLIDWORKS
Expand Přestup z 2D na 3DPřestup z 2D na 3D
Expand SestavySestavy
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfiguraceKonfigurace
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand Designové studie v SOLIDWORKSDesignové studie v SOLIDWORKS
Collapse Detailování a výkresyDetailování a výkresy
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand Datová komunikace SLDXMLDatová komunikace SLDXML
Expand Import a exportImport a export
Expand Zobrazení modeluZobrazení modelu
Expand Navrhování foremNavrhování forem
Expand Studie pohybuStudie pohybu
Expand Díly a prvkyDíly a prvky
Expand Vyznačení trasyVyznačení trasy
Expand Plechové dílyPlechové díly
Expand Aplikace SimulationAplikace Simulation
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand SkicováníSkicování
Expand Produkty SustainabilityProdukty Sustainability
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand TolerováníTolerování
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand SvařováníSvařování
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Řešení potížíŘešení potíží
Pojmy
Skrýt obsah

Formátování kót ve výkresech

Paleta kót se objeví, když vložíte nebo zvolíte kótu tak, abyste mohli jednoduše změnit vlastnosti kóty a formátování. Můžete změnit toleranci, přesnost, styl, text a jiné formátovací možnosti v paletě, aniž byste museli přecházet k PropertyManager.

Barva

Kóty modelu jsou standardně černé. Platí to i pro kóty, které jsou v dokumentu dílu nebo sestavy modré (například hloubka vysunutí). Vztažné kóty jsou šedé a standardně se zobrazují se závorkami. Barvy pro různé typy kót můžete specifikovat v nabídce Nástroje > Možnosti > Možnosti systému > Barvy a zadat Automaticky přidat závorky v nabídce Nástroje > Možnosti > Vlastnosti dokumentu > Kóty .

Šipky

Jsou-li vybrány kóty, na jejich šipkách se objeví kruhové ovladače. Klepnete-li na ovladač na hrotu šipky (jsou-li zde šipky dvě, na straně nezáleží), šipky se otočí dovnitř nebo ven. Klepnete-li na ovladač pravým tlačítkem, objeví se seznam stylů šipek. Tímto způsobem můžete individuálně měnit styl kótovací šipky.

arrowhead_handle.gif
Obrácení šipky
arrowhead_styles.gif
Změna stylu šipky

Skrýt a zobrazit čáry

Chcete-li skrýt kótovací čáru nebo vynášecí čáru, klepněte na ni pravým tlačítkem a vyberte možnost Skrýt kótovací čáru nebo Skrýt vynášecí čáru. Pokud chcete skryté čáry zobrazit, klepněte pravým tlačítkem myši na kótu nebo viditelnou čáru a vyberte Zobrazit kótovací čáry nebo Zobrazit vynášecí čáry
dim_ext_lines.gif
.

Zobrazení poloměru a průměru

Kótu lze změnit na průměr, poloměr nebo lineární zobrazení. Na obrazovce klepněte pravým tlačítkem myši na kótu průměru nebo poloměrovou kótu a vyberte:

display_as_diameter.gif display_as_radius.gif
Zobrazit jako průměr. Tento příklad je zobrazen bez druhé šipky. Chcete-li zobrazit obě šipky, klepněte na Použít druhou šipku dokumentu. Zobrazit jako poloměr
display_as_linear.gif
Zobrazit jako lineární. Nastaví kótu na lineární styl (jen pro kóty průměru).
Tyto možnosti lze vybrat pouze při prvním vytvoření kót. Pokud kótu později upravíte, klepněte na ni pravým tlačítkem a vyberte Možnosti zobrazení. Poté vyberte jednu z možností uvedených výše.

Sklon

Když vkládáte nebo vybíráte kóty, objeví se u nich ovladače, pomocí nichž můžete kótu přetáhnout a vytvořit sklon vynášecích čar.dimslant.gif

Výběr

Výběr kót můžete provádět klepnutím do libovolného místa na kótě, včetně kótovacích a vynášecích čar a šipek.

Skrýt a zobrazit kóty

Kóty je možné zobrazit a skrýt pomocí nástroje Skrýt/zobrazit popisy Tool_Hide_Show_Annotations_Annotation.gif na panelu nástrojů Popisy nebo v nabídce Zobrazit. Kótu lze také skrýt klepnutím pravým tlačítkem na kótu a výběrem možnosti Skrýt. Kóty je také možné zobrazit a skrýt pomocí nástroje pohledy popisů. Pokud chcete zobrazit názvy kót, klepněte na nabídku Zobrazit > Názvy kót nebo Skrýt/Zobrazit položky Tool_Hide_Show_Items_Headsup_View.gif > Zobrazit názvy kót (panel nástrojů Průhledné zobrazení).



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Formátování kót ve výkresech
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.