Skrýt obsah

Seskupení popisů

Ve výkresu můžete vybrat několik popisů najednou a seskupit je, aby se při přetažení pohybovaly všechny současně. Pokud seskupení zrušíte, budou se popisy pohybovat nezávisle na sobě.

group_annotations.gif group_annotations_selected.gif
Seskupení poznámky a pozice Oranžové ovladače označují, že poznámka (5) je vybrána, černé ovladače označují ostatní členy skupiny.
Omezení seskupení:
  • Všechny popisy, které se chystáte seskupit, musí patřit do stejného pohledu nebo stejného listu výkresu. Chcete-li například seskupit poznámku a pozici, musí se oba popisy nacházet ve stejném pohledu nebo listu výkresu. Nelze seskupit poznámku, která se nachází na listě s pozicí, která se nachází v pohledu.
  • Podržte klávesu Alt a přetáhněte některý z popisů ve skupině. Popis se bude pohybovat samostatně, stále však zůstává ve skupině.
  • Vyberte některou poznámku ve skupině, poté vytvořte blok. Pouze vybraná poznámka je zahrnuta v bloku a je odstraněna ze skupiny. Chcete-li zahrnout poznámky do bloku, musíte podržet klávesu Ctrl a vybrat jednotlivé poznámky (i když jsou seskupeny).
  • Při úpravě bloku nemůžete vytvořit skupinu entit v rámci tohoto bloku.
  • Pokud ze skupiny odstraníte popis, dojde k odstranění celé skupiny.

Seskupit popisy

  1. V dokumentu výkresu proveďte výběr polem nebo podržte klávesu Ctrl a vyberte alespoň dva popisy k seskupení.
  2. Klepněte na ikonu Seskupení Tool_Group_Align.gif v panelu nástrojů pro zarovnání nebo vyberte Nástroje > Zarovnat > Skupina > Seskupení.
  3. Klepnutím do prázdné oblasti výkresu zrušte všechny výběry.
  4. Přetáhněte jakýkoli popis ve skupině.
Tím dojde k přesunu všech popisů jako jediné entity.

Odstranění seskupení popisů

  • Vyberte popis ve skupině a klepněte na Odstranit seskupení Tool_Ungroup_Align.gif (panel nástrojů Zarovnání) nebo Nástroje > Zarovnat > Skupina > Odstranit seskupení.

Odstranění popisu ze skupiny

  • Klepněte pravým tlačítkem myši na popis, který chcete ze skupiny odstranit, a vyberte Skupina > Odstranit ze seskupení.

    Popis můžete ze skupiny odstranit jen tehdy, když skupina obsahuje více než dva popisy.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Seskupení popisů
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.