İçindekiler'i Gizle

Bağlantı Elemanları

Bağlantı elemanı, bir objenin (tepe noktası, kenar, yüz) başka bir objeye ya da zemine nasıl bağlandığını tanımlayan bir mekanizmadır. Bağlantı elemanlarının kullanımı modellemeyi basitleştirir çünkü pek çok durumda detaylı geometriyi oluşturmak ya da temas koşullarını tanımlamak zorunda olmadan istenilen davranışı simüle edebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantı elemanları kullanılabilir:

Sert İki farklı gövdenin yüzleri arasında bir sert bağlantı tanımlar.
Yay Sadece gerilmeye (kablolar), sadece sıkıştırmaya ya da gerilme ve sıkıştırmaya dirençli bir yay tanımlar.
Pim İki bileşenin silindirik yüzlerini bağlar.
Elastik Destek Bir parçanın veya montajın seçili yüzleri ile zemin arasında bir elastik destek tanımlar.
Cıvata İki bileşen arasında ya da bir bileşen ile zemin arasında bir cıvata bağlantı elemanı tanımlar.
Bağlantı Model üzerindeki herhangi iki konumu, her iki uçtan menteşeli sert bir çubuk ile birbirine bağlar.
Kenar Kaynağı İki metal bileşeni bağlamak için gerek duyulan kaynağın uygun boyutunu tahmin eder.
Punto Kaynakları Üst üste binen iki veya daha fazla ince sac levhayı hiçbir dolgu malzemesi kullanmadan küçük alanlarda (noktalarda) birbirine bağlar.
Rulman Şaft ile yatak bileşeni arasına bir rulman bağlantı elemanı uygular.
Rulman fikstürü, bir bileşen ile zemin arasına rulman desteğini uygular.
  • Bağlantı Elemanları PropertyManager'ında raptiye etkinken , yazılım oluşturduğunuz bağlayıcıları ayrı bir klasörde gruplandırır.
  • Aynı tipte bağlantı elemanlarının ortak verilerini düzenleyebilirsiniz. Aynı tipte birden çok bağlantı elemanı seçin, sağ tıklayın ve Tanımı Düzenle'yi seçin. Özellikleri düzenleyin. işaretine tıkladığınızda, özellikler seçili tüm bağlantı elemanlarına uygulanır.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Bağlantı Elemanları
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2017 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.