Odpojení a opětovné připojení vlastností s nadřízeným dílem

V dialogu Uživatelská vlastnost se nachází nový sloupec Odkaz , který umožňuje vybrat vlastnosti, kde je možné propojit text v části Hodnota/textový výraz s nadřízeným dílem nebo složkou tabulky přířezů. Není-li políčko ve sloupci Odkaz zaškrtnuté, můžete hodnotu v poli Hodnota/textový výraz přepsat.

Jednotlivé vlastnosti můžete postupně odpojit pomocí zrušení zaškrtnutí pole odkazu pro příslušnou vlastnost. Všechny uživatelské vlastnosti také můžete odpojit od odvozeného dílu tak, že zrušíte zaškrtnutí pole v horní části sloupce Odkaz a zadáte nové hodnoty pro všechny vlastnosti.

Stejný princip platí pro opětovné připojení. Můžete znovu připojit jednu nebo všechny vlastnosti k nadřízenému dílu. Pokud je otevřen nadřízený díl, SOLIDWORKS automaticky aktualizuje pole Hodnota/textový výraz na hodnotu z nadřízeného dílu.

Pokud nadřízený díl není otevřený, když znovu připojíte vlastnosti, zobrazí se hvězdička (*) v poli Výsledná hodnota a zpráva, která se
*Calculated the next time the base part is opened
zobrazuje v dolní části dialogového okna. Když znovu otevřete nadřízený díl, hodnota se aktualizuje a zpráva zmizí.

Pokud je v dialogu Vnější odkazy pro nadřízený díl vybráno Přerušit vše, pak budou všechny odkazy v odvozeném dílu zobrazeny šedě. Můžete zadat nové hodnoty pro všechny vlastnosti, ale nemůžete znovu připojit vlastnosti k nadřízenému dílu.