SOLIDWORKS PDM a SOLIDWORKS Manage

SOLIDWORKS PDM je produkt pro správu dokumentů založený na architektuře klient/server, dříve známý pod názvem SOLIDWORKS Enterprise PDM. Software SOLIDWORKS PDM je k dispozici ve dvou typech:
  • SOLIDWORKS PDM Standard
  • SOLIDWORKS PDM Professional

SOLIDWORKS PDM používá pro správu úschoven databázi Microsoft SQL Server.

Tato tabulka uvádí databázové systémy, serverové komponenty a možnosti klientských aplikací, které jsou k dispozici pro daný typ produktu.
  PDM Standard PDM Professional
Určeno pro: Menší až střední sítě, obvykle s méně než 20 současně aktivními uživateli. Velké podnikové sítě s velkým počtem uživatelů pracujících současně
Omezení Méně než 1 procesor nebo 4 jádra, 1 GB RAM, velikost databáze 10 GB. Limity systému SQL Standard: Méně než 4 procesory nebo 16 jader, 128 GB RAM, velikost databáze 524 PB.
Systém pro správu databází Microsoft SQL Server Express 2014 (součástí dodávky a nainstalováno s aplikací SOLIDWORKS) Microsoft SQL Server 2014 (samostatně součástí dodávky aplikace SOLIDWORKS) nebo dříve nainstalované instance softwaru Microsoft SQL Server 2014, 2012 nebo 2008 R2
Vyžaduje SolidNetWork License Manager? Ano Ano
Zahrnuje archivní a databázový server? Ano Ano
Zahrnuje webový server SOLIDWORKS PDM a server Web2? No Ano
Typ klienta Nativní Nativní, založený na prohlížeči
Klient a doplňkové moduly pro CAD Editory SOLIDWORKS, DraftSight SOLIDWORKS, DraftSight, Microsoft Office Integration, Autodesk Inventor, AutoCAD
Klient a doplňkové moduly pro přispěvatele DraftSight DraftSight, Microsoft Office Integration
Klient a doplňkové moduly pro prohlížeče   Integrace Microsoft Office

SOLIDWORKS Manage Professional přidává k SOLIDWORKS PDM Professional pokročilé nástroje pro správu dat. Nabízí funkce pro pokročilou správu verzí a pro správu projektů, procesů a položek. Interaktivní panely a zprávy pomáhají sledovat položky, aktivity a průběh dokončení projektů.

SOLIDWORKS Manage Professional má podobnou architekturu jako SOLIDWORKS PDM Professional. Používá architekturu klient-server s databází Microsoft SQL Server pro správy položek a dat projektu. Používají se tři služby pro databázi, souborový server, a webový server, které podporují současně silné klienty i webový prohlížeč jako klient. Tyto tři služby je možné hostovat na stejném serveru nebo samostatných serverech. Uživatelé s licencemi SOLIDWORKS Manage Professional Editor mohou používat doplňkový modul SOLIDWORKS Manage pro přístup k datům aplikace Manage přímo ze SOLIDWORKS.

Manažera instalací SOLIDWORKS můžete použít k instalaci serveru a klienta SOLIDWORKS Manage Professional.

Pokyny pro instalaci softwaru SOLIDWORKS Manage Professional najdete v Průvodci instalací SOLIDWORKS PDM/SOLIDWORKS Manage.