PropertyManager Vlastnosti konfigurace

Můžete určit vlastnosti konfigurace, jako například název a popis, stějně jako možnosti kusovníku a jiné upřesňující možnosti.

Když vytváříte konfigurace ručně, používáte správce PropertyManager Přidat konfiguraci. Při úpravě konfigurace používáte správce PropertyManager Vlastnosti konfigurace. Při vytváření nebo úpravě konfigurací dílů a sestav jsou k dispozici různé možnosti.

Určete vlastnosti pro konfigurace provedením jedné z následujících operací:

  • Vytváření konfigurace:
    • Ve správci ConfigurationManager klikněte pravým tlačítkem na díl nebo sestavu a klikněte na příkaz Přidat konfiguraci .
    • Ve stromu FeatureManager sestavy klikněte pravým tlačítkem na díl nebo sestavu a vyberte příkaz Přidat konfiguraci .

      Můžete vytvořit konfiguraci součásti sestavy, aniž by se tato součást musela otevírat ve vlastním okně. Upravovat je však třeba sestavu nejvyšší úrovně. Daná součást může být na libovolné úrovni ve stromu FeatureManageru. Konfigurace se ukládá do souboru součásti, pro kterou je vytvořena.

  • Úprava konfigurace:
    • Ve správci ConfigurationManager klikněte pravým tlačítkem na název konfigurace a klikněte na položku Vlastnosti.

Vlastnosti konfigurace

Název konfigurace Určuje název konfigurace. Názvy konfigurací součástí můžete zobrazit ve stromu FeatureManager.

V názvu nepoužívejte lomítko (/) nebo znak @. Když zavíráte správce PropertyManager a název je prázdný, obsahuje neplatné znaky nebo již existuje, zobrazí se výstražné hlášení.

Popis (Volitelně) Udává popis, který identifikuje konfiguraci. Popisy konfigurací součástí můžete zobrazit ve stromu FeatureManager a správci ConfigurationManager.

Vyberte možnost Použít v kusovníku, pokud má být popis používán v kusovnících. Popis má přednost před všemi vlastnostmi, závislými na konfiguraci i před uživatelskými vlastnostmi, ale nemění jejich hodnotu.

Komentář (Volitelné) Poskytuje další informace o konfiguraci.
Uživatelské vlastnosti Otevře dialogové okno Souhrnné informace, ve kterém můžete upravit vlastnosti specifické pro danou konfiguraci.

Dostupné při úpravě konfigurace.

Možnosti kusovníku

Tyto možnosti lze také určit v dialogovém okně Možnosti součásti během provádění úprav v kusovníku.
Číslo dílu zobrazené při použití v kusovníku Určuje, jak bude vypsána sestava nebo díl v kusovnících. Vyberte možnost:

Název dokumentu

Číslo dílu je shodné s názvem dokumentu.

Název konfigurace

Číslo dílu je shodné s názvem konfigurace.

Spojit s nadřazenou konfigurací

Číslo dílu je shodné s názvem konfigurace rodiče.

Dostupné pouze u odvozených konfigurací.

Vlastní název

Číslem dílu je název, který si zadáte.

Zobrazení dílčí součásti, když se používá jako podsestava (Pouze sestavy) Když použijete konfiguraci sestavy jako podsestavu v jiné sestavě, jsou nastavení použita spolu s nastavením Typ kusovníku ve správci PropertyManager Kusovníky. Nastavení určuje, zda a jak se podřízené součásti zobrazí v kusovnících sestavy nejvyšší úrovně. Zvolte možnost:

Zobrazit

Zobrazí podřízené součásti v kusovníku, pokud je to uvedeno v nastavení Typ kusovníku ve správci PropertyManager Kusovník. Podřízené součásti se nezobrazí v kusovníku Pouze nejvyšší úroveň.

Skrýt

Skryje podřízené součásti v kusovníku i přesto, že nastavení Typ kusovníku je zobrazuje. Podsestava se zobrazí jako jedna položka v kusovníku. Například kusovník Jen díly zobrazuje podřízené součásti jako samostatné položky. Když vyberete možnost Skrýt, je namísto toho vypsána podsestava.

Propagovat

Rozpustí podsestavu v kusovníku a zobrazí její dílčí součásti i přesto, že je nastavení Typ kusovníku nezobrazuje. Například kusovník Pouze nejvyšší úroveň zobrazí jen podsestavu a ne její podřízené součásti. Když vyberete možnost Propagovat, kusovník Pouze nejvyšší úroveň vypíše podřízené součásti a neuvádí podsestavy.

Příklady - Vlastnosti zobrazení dílčí součásti

Upřesňující nastavení

Následující vlastnosti určují, co se stane, když přidáte položky do jiné konfigurace a pak tuto konfiguraci znovu zaktivujete. Dostupné možnosti závisí na typu dokumentu.

Potlačit prvky (Pouze díly) Potlačí nové prvky v této konfiguraci, které jsou přidány do jiných konfigurací. Při vypnutí této možnosti jsou do této konfigurace zahrnuty nové vyřešené prvky.
Potlačit nové prvky a vazby (Pouze sestavy) Potlačí nové vazby a prvky v této konfiguraci,, které jsou přidány do jiných konfigurací. Při vypnutí zahrne do této konfigurace nové vyřešené vazby a prvky.

Nové prvky v sestavách zahrnují řezy a otvory v prvcích sestavy, pole součástí, referenční geometrii a skici. Tyto prvky patří do sestavy, nikoli do součásti sestavy.

Skrýt nové součásti (Pouze sestavy) Skryje nové součásti v této konfiguraci, které jsou přidány do jiných konfigurací. Při vypnutí této možnosti jsou v této konfiguraci zobrazeny nové součásti.
Potlačit nové součásti (Pouze sestavy) Potlačí nové součásti v této konfiguraci, které jsou přidány do jiných konfigurací. Při vypnutí této možnosti jsou do této konfigurace zahrnuty nové vyřešené součásti.
Použít rozdílné barvy určené konfiguracemi Určuje barvu pro konfiguraci. Kliknutím na Barva, vyberte barvu z palety barev.
Barva specifická pro konfiguraci bude použita ve stínovaném režimu, pokud nevyberete možnost Použít stejnou barvu pro režimy Drátový/SHO a Stínovaný v nabídce Nástroje > Možnosti > Vlastnosti dokumentu > Zobrazení modelu .
Chcete-li na součástech v sestavě použít barvu určitou pro konfiguraci, klikněte pravým tlačítkem na součást ve stromu FeatureManager, rozbalte položku Vzhledy a vyberte součást . Ve správci PropertyManager vyberte barvu.
Přidat značku obnovit při uložení Použije na konfiguraci značku Obnovit při uložení . Konfigurace při dalším uložení dokumentu vytvoří úplnou sadu dat. Data se obnoví a uloží při každém uložení dokumentu.

Možnosti rodičů/potomků

K dispozici jen v sestavách a jen když přidáte novou konfiguraci do sestavy nebo jedné z jejích součástí. Vyberte součásti, ke kterým chcete přidat konfiguraci.

Máte například sestavu obsahující podsestavu. Podsestava obsahuje součást. V části Možnosti rodičů/potomků vyberte podsestavu a součást, aby byla konfigurace přidána do podsestavy a součásti, když přidáte konfiguraci do sestavy.