Uložit jako

Uloží aktivní dokument s novým názvem nebo jej uloží v jiném formátu pro export do další aplikace.

Zobrazení tohoto dialogu:

Klepněte na Uložit jako (standardní panel nástrojů) nebo na Soubor > Uložit jako.

Panel adresy Určuje cestu ke složce, kam se má uložit dokument.
Pokud chcete skrýt navigační podokno, klikněte na Skrýt složky. Chcete-li zobrazit navigační podokno, klikněte na Procházet složky.
Název souboru  
Uložit jako typ Uloží soubor do jiného formátu souboru. Určení různých formátů souboru umožňuje exportovat soubory.

Při změně typu souboru se skryjí možnosti pro typy souborů SOLIDWORKS. V mnoha případech můžete kliknutím na Možnosti otevřít dialog Možnosti systému, ve kterém můžete vybrat další možnosti pro uložení, které jsou specifické pro příslušný typ souboru.

Podrobnosti o možnostech si zobrazíte klepnutím na Nápověda v dialogu Možnosti systému.

Popis Uloží text do pole Popis na záložce Vlastní v dialogu Souhrnné informace.
Při ukládání je model starší verze programu SOLIDWORKS automaticky převeden na novější verzi. Příkaz Uložit vše nelze použít k uložení do starší verze, a novější verzi souboru nelze otevřít ve starší verzi softwaru SOLIDWORKS, a to s jednou výjimkou. Soubory dílů a sestav můžete otevřít jen ke čtení ve verzi Service Pack 5 předchozí verze.

Možnosti pro typy souborů SOLIDWORKS

Uložit jako Uloží dokument pod novým názvem souboru, který se tak stane aktivním dokumentem, bez uložení původního dokumentu.
Uložit jako kopii a pokračovat Uloží dokument pod novým názvem souboru, aniž by došlo k nahrazení aktivního dokumentu.
Uložit jako kopii a otevřít Uloží dokument pod novým názvem souboru, který se tak stane aktivním dokumentem. Původní dokument zůstane otevřený. Odkazy na původní dokument nejsou ke kopii automaticky přiřazeny.
Zahrnout všechny odkazované součásti V případě sestav zkopíruje odkazované součásti do nového umístění. K názvům součástí se přidají určené předpony nebo přípony.
Upřesňující Zobrazí seznam dokumentů, na něž odkazuje vybraná sestava nebo výkres. U uvedených souborů můžete upravit umístění.