Základní akce osvětlení

Postup při práci s osvětlením:

  1. Ve správci DisplayManager klepněte na Zobrazit prostředí, světla a kamery a rozbalte složku Světla .
  2. Vyberte jednu nebo více následujících možností:
    Volba Popis
    Návod na přidání zdroje světla Klikněte pravým tlačítkem na složku Světla nebo na světlo ve složce a vyberte příkaz Přidat směrové světlo,, Přidat kuželové světlo, nebo Přidat bodové světlo.
    Když je přidán nástroj PhotoView 360, složka Světla se přejmenuje na Světla SOLIDWORKS a zobrazí se také složka Světla PhotoView 360 . Zatímco se bodová, kuželová a směrová světla a sluneční světlo se nachází v obou složkách, nejlepší způsob, jak nasvítit model v aplikaci PhotoView 360 je použití primární osvětlení aplikace PhotoView 360.
    Návod na odstranění zdroje světla Pravým tlačítkem klepněte na světlo a zvolte Odstranit.
    Návod na zapnutí či vypnutí světla Klepněte pravým tlačítkem na světlo a vyberte Zapnout v SOLIDWORKS, nebo na Vypnout v SOLIDWORKS. Pokud je přidán nástroj PhotoView, můžete také vybrat světlo ve složce Světla PhotoView 360 a klikněte na Zapnuto ve PhotoView nebo Vypnuto ve PhotoView. Indikátory vedle každého světla zobrazují aktuální stav světla.
    Návod na změnu vlastností osvětlení Pravým tlačítkem klikněte na světlo a zvolte možnost Upravit směrové světlo,, Upravit bodové světlo, nebo Upravit kuželové světlo.
    Návod na změnu všech vlastností osvětlení Klepněte pravým tlačítkem na složku Světla nebo na světlo ve složce a vyberte Upravit všechna světla. Klepnutím na Zpět a Další zobrazíte správce PropertyManager každého osvětlení.
    Návod na zobrazení všech světel na grafické ploše Klepněte pravým tlačítkem na složku Světla nebo na světlo ve složce a vyberte Zobrazit světla .