İçindekiler'i Gizle

Montaj İlişkisi PropertyManager - Analiz Sekmesi

SolidWorks Motion ve SolidWorks Simulation analizinde kullanmak üzere montaj ilişkisi özellikleri atayabilirsiniz. (SolidWorks Motion veya SolidWorks Simulation eklentisi olmadan özellikleri ekleyebilirsiniz.)

Montaj ilişkilerine analiz özellikleri eklemek için:

  1. Bir montaj ilişkisi için ön seçim yapın:

    • Varolan montaj ilişkileri: FeatureManager tasarım ağacında montaj ilişkisine sağ tıklayın ve Unsuru Düzenle 'yi seçin.

    • Yeni Montaj İlişkileri: Montaj İlişkisi PropertyManager'da tanımlayın.

  2. PropertyManager'da, Montaj İlişkileri sekmesinde, Montaj İlişkileri'nden bir montaj ilişkisi seçin.

  3. Analiz sekmesinde, eklenecek özellikleri seçin ve ardından seçenekleri aşağıda açıklandığı gibi ayarlayın.

  4. simgesine tıklayın.

Seçenek

Montaj İlişkisi Konumu . Varsayılan montaj ilişkisi konumunun yerine sizin seçtiğiniz noktayı yazar. Montaj ilişkisi konumu, parçaların birbirlerine göre nasıl hareket ettiğini belirler. Montaj ilişkisi konumu her zaman bir noktadır. Montaj ilişkisi konumu için bir yüz gibi başka bir tip obje seçerseniz montaj konumu, seçilen objenin merkezinde yer alır.

Engellemeyi sıkı/pres geçme olarak gör. Engellemeyi zorlayan montaj ilişkilerini SolidWorks Simulation'da bir sıkı geçme olarak görür.

Yük Taşıyan Yüzler

Bir montaj ilişkisi ile ek yüzleri ilişkilendirerek, yükün taşınmasını hangi yüzlerin paylaşacağını tanımlayabilirsiniz. (Simetrik, Genişlik, Yol veya Kam montaj ilişkileri için geçerli değildir.) Örnek

Yük Taşıyan Yüzler/Kenarlar . Grafik alanında, montaj ilişkisi tarafından referans verilen herhangi bir bileşenden yüz seçin.

Bileşenleri izole et. Sadece montaj ilişkisi tarafından referans verilen bileşenleri görüntülemek için tıklayın. Görüntüyü orijinal durumuna döndürmek için İzolasyondan Çık'ı tıklayın (İzole et açılır araç çubuğu).

Sürtünme

Sürtünme özelliklerini bazı montaj ilişkisi tipleri ile ilişkilendirebilirsiniz. (Montaj ilişkisi tiplerini aşağıda Eklem boyutları altında görebilirsiniz.)

Parametreler. Montaj ilişkisinin sürtünme özelliklerini nasıl tanımlayacağınızı seçin:

  • Malzemeleri belirt. ve listelerinden bileşenlerin malzemelerini seçin.

  • Katsayı belirt. Bir sayı yazarak veya kaydırma çubuğunu Kaygan ile Yapışkan arasında hareket ettirerek Dinamik Sürtünme Katsayısı'nı belirleyin.

Eklem boyutları. Kullanılabilir boyutlar, geometriye ve montaj ilişkisi tipine bağlı olarak değişir.

Geometri

Ölçümlendirmeler

Montaj İlişkisi Tipleri

Küresel

  • Herhangi iki tepe noktası, çizim noktası veya referans noktası arasında Çakışık montaj ilişkisi

  • İki küresel yüz arasında Eşmerkezli montaj ilişkisi

Silindirik

  • İki silindirik yüz arasında Eş merkezli montaj ilişkisi

  • İki doğrusal obje arasında Çakışık montaj ilişkisi (kenarlar, eksenler, geçici eksenler, çizim çizgileri)

Sürüklenme

İki düzlemsel yüz arasında Çakışık montaj ilişkisi

Düzlemsel

İki düzlemsel yüz arasında Çakışık montaj ilişkisi

Kardan Mafsalı

Kardan Mafsalı montaj ilişkisi

Yatak

Yatak özelliklerini bir montaj ilişkisi ile ilişkilendirebilirsiniz. Yatak özellikleri, bir montaj ilişkisine yay ve sönümlendirici karakteristikleri kazandırarak o ilişkiyi daha esnek kılar. Yatak özelliklerine sahip montaj ilişkileri, SolidWorks Motion analizlerinde daha gerçekçi bir kuvvet dağılımı yaratabilir. SolidWorks Yardım'da, Hareket Etüdleri, Hareket Analizi, Yatak'a bakınız.

Sürüklenme

İzotropik. Tek tip sürüklenme özellikleri uygulamak için seçin. Her yönde farklı özellikler belirlemek için seçili durumdan çıkarın. Örneğin, bir süspansiyon koluna ait bir yatak montaj parçasının Z eksenindeki özellikleri X ekseni veya Y ekseninden farklıdır.

Katılık. Ötelenmesel katılık katsayısını girin.

Sönümleme. Ötelenmesel sönümleme katsayısını girin.

Kuvvet. Uygulanan ön yüklemeyi girin.

Torsiyonel

İzotropik. Tek tip torsiyonel özellikleri uygulamak için seçin. Her yönde farklı özellikler belirlemek için seçili durumdan çıkarın. Örneğin, bir süspansiyon koluna ait bir yatak montaj parçasının Z eksenindeki özellikleri X ekseni veya Y ekseninden farklıdır.

Katılık. Torsiyonel katılık katsayısını girin.

Sönümleme. Torsiyonel sönümleme katsayısını girin.

Tork. Uygulanan ön yüklemeyi girin.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Montaj İlişkisi PropertyManager - Analiz Sekmesi
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.