İçindekiler'i Gizle

XYZ Noktalarından Geçerek Eğ

  1. Eğriler araç çubuğunda XYZ Noktalarından Geçerek Eğ simgesine veya Ekle, Eğri, XYZ Noktalarından Geçerek Eğ'e tıklayın.

  2. Yeni koordinat kümeleri oluşturmak için X, Y ve Z sütunlarındaki hücrelere çift tıklayın ve her hücreye bir nokta koordinatı girin. (Çizim dışında oluşturulan X, Y ve Z koordinatları Ön düzlem koordinat sistemine göre yorumlanır.)

Nokta sütunundaki sayılar noktaların birleştirileceği sırayı tanımlar.

  1. Eğriyi göstermek için Tamam'a tıklayın.

    XYZ Noktalarından Geçerek Eğ simgesi, FeatureManager tasarım ağacında eğri adının yanında görüntülenir.

Bu araçla çalışmak için ipuçları:

  • Varolan bir eğri dosyasını açın. Gözat'a tıklayın ve açmak için bir eğriye gidin. .sldcrv dosyaları ile aynı formatı kullanan .sldcrv veya .txt dosyalarını açabilirsiniz. Ayrıca, Microsoft Excel'de 3D eğriler oluşturabilir, örneğin, bunları .txt dosyaları olarak kaydedebilir, ardından SolidWorks'te açabilirsiniz. Bir metin düzenleyici veya çalışma sayfası uygulaması kullanarak, eğri noktalarının koordinat değerlerini içeren bir dosya oluşturun. Dosya formatı, üç sütunlu, sekme veya boşlukla ayrılmış, yalnızca X, Y ve Z koordinatlarının listesi olmalıdır. X, Y ve Z gibi herhangi bir sütun üstbilgisi veya başka konu dışı veriler eklemeyin.

  • Koordinatları değiştirin. Bir hücreye çift tıklayın ve yeni bir değer girin. (Değerler girdikçe, eğri önizlemesinin grafik alanında görüntülendiğine dikkat edin.)

  • Bir satır ekleyin. Numaralı son satırın altındaki satırda bir hücreye çift tıklayın.

  • Bir satır yerleştirin. Nokta altında bir sayı seçin, ardından Ekle'ye tıklayın. Seçili satırın üstüne yeni bir satır eklenir.

  • Bir satır silin. Nokta altında bir sayı seçin, ardından Delete tuşuna basın.

  • Eğri dosyasını kaydedin. Kaydet veya Farklı Kaydet'e tıklayın, istediğiniz konuma gidin ve bir dosya adı belirtin. Bir uzantı belirtmezseniz, SolidWorks uygulaması .sldcrv uzantısını ekler.

İlgili Konular

Eğrilere Genel Bakış

Referans Noktalarından Geçerek Eğ



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   XYZ Noktalarından Geçerek Eğ
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.