Denklemler Girme
Denklem Ekle/Düzenle iletişim kutusu hesap makinesi tuş takımına benzer. Tuş takımı üzerindeki düğmeler tüm desteklenen işlemcileri, fonksiyonları ve sabitleri temsil eder. İletişim kutusunu genişletebilir
ve daraltabilirsiniz
.
Denklem kutusunu doldurmak için, aşağıdakilerden birini yapın:
Denklemler girerken aşağıdakileri aklınızda tutun:
Denklemler soldan sağa doğru çözülür (yani, soldaki ölçümlendirmeler sağdaki değer tarafından belirlenir).
Ölçümlendirme adları "<ölçümlendirme_adı>@<unsur_adı>" veya "<ölçümlendirme_adı>@<çizim_adı>" biçiminde olmalıdır. Ölçümlendirme adları tırnak işareti arasında olmalıdır.
Örnekler:
"D1@Taban-Ekstrüzyon"
"D5@Çizim2@krank-düğme.Parça"
Grafik alanında ölçümlendirmeye tıklayarak bir ölçümlendirme adı girdiğinizde, gerekli tırnak işaretleri otomatik olarak eklenir. Yazarak ölçümlendirme adı girdiğinizde, tırnak işaretlerini yazmanız gerekir.
Denklemlerde ölçü birimleri belirtemezsiniz. Denklemler Araçlar, Seçenekler, Belge Özellikleri, Birimler'de belirtilen birimleri kullanır. Örneğin, belgenin uzunluk birimi inç ise, "D3@Çizim2" = "D2@Çizim2" +1 denklemindeki 1, bir inçi temsil eder. Belgenin uzunluk birimini milimetre olarak değiştirirseniz, 1 artık bir milimetreyi temsil eder.
Tasarım amacınızı belgelemek için denklemlere yorumlar ekleyebilirsiniz. Yorum'a tıklayın veya denklemin sonuna tek bir tırnak işareti (‘) koyun, ardından yorumunuzu girin. Denklem çözülürken, tek tırnaktan sonraki her şey yoksayılır.
Örnek:
"D2@Çizim1" = "D1@Çizim1" / 2 ‘ yükseklik genişliğin 1/2'si kadardır
İlgili Konular
Denklemleri Düzenle
Denklemler