Yassı Çoğaltma
Yassı Çoğaltma1 unsuru, katlanmış sac levha parçasının son unsuru olacak şekilde tasarlanmıştır. FeatureManager tasarım ağacında Yassı Çoğaltma1'den önceki tüm unsurlar hem katlanmış hem de yassılaştırılmış sac levha parçasında görüntülenir. Yassı Çoğaltma1'den sonraki tüm unsurlar yalnızca yassılaştırılmış sac levha parçasında görüntülenir.
Sac levha parçalarını yassılaştırma üzerinde yapılan iyileştirmeler, daha önce başarısız olan karmaşık şekillerin yassılaştırabilmesini sağlar. Bu iyileştirmeler, bazı köşe uygulamaları, loft ile bükümler için ve kesimlerin büküm bölgeleri ile kesiştiği bazı durumlarda daha iyi yassılaştırılmış geometri sunar.
İyileştirilmiş yöntemi kullanmak için SolidWorks 2011'den önceki sürümlerde oluşturulan mevcut yassı çoğaltmaları güncelleyebilirsiniz. FeatureManager tasarım ağacında, Yassı Çoğaltma1'e sağ tıklayın ve Unsuru Düzenle'ye tıklayın. Yassı Çoğaltma PropertyManager'da, Parametreler altında, Düz çoğaltmayı yeniden oluştur'u seçin.
Parçayı yassılaştırmadan sac levha yassı çoğaltmalarının *.dxf dosyalarını oluşturabilirsiniz
Yassı çoğaltma unsuru hakkında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
-
Katlanmış parçadaki yeni unsurlar. Yassı Çoğaltma1 bastırıldıkta, parçaya eklediğiniz tüm unsurlar, otomatik olarak FeatureManager tasarım ağacında bu unsurdan önce görüntülenir.
-
Yassılaştırılmış parçadaki yeni unsurlar. Yassı Çoğaltma1'i bastırılmamış yaparak sac levha parçasının tamamını yassılaştırırsınız. Yassılaştırılmış sac levha parçasına unsurlar eklemek için, önce Yassı Çoğaltma1'i bastırılmamış yapmanız gerekir.
-
Unsurları yeniden diz. Sac levha unsurlarını, FeatureManager tasarım ağacında Yassı Çoğaltma1'den aşağı gidecek şekilde yeniden dizemezsiniz. Bu nedenle, bir kesimi Normal kes seçeneği ile Yassı Çoğaltma1'in altında sıralayamazsınız.
-
Parametreleri değiştir. Parçaların nasıl büküleceğini kontrol etmek, köşe seçeneklerini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak ve yassılaştırılmış sac levha parçasının büküm bölgesinin görünürlüğünü kontrol etmek için Yassı Çoğaltma1'in parametrelerini değiştirebilirsiniz. Sac levha parçalarının sınırlandırma kutusunu hesaplarken kullanmak üzere bir tane yönü tanımlayabilirsiniz. Yazılım, yassı çoğaltmaya sığması için tane yönü ile hizalanan en küçük dikdörtgeni (sınırlandırma kutusu) belirler.
-
Çizimler. Çizimleri ve onların konumlandırma ölçümlendirmelerini katlanmış durumdan yassılaştırılmış duruma ve tekrar geri dönüştürebilirsiniz. Çizim ve konumlandırma ölçümlendirmeleri korunur.
Sac levha parçasına bir
3B detaylandırması
eklerseniz, Detaylandırmalar
klasöründe otomatik olarak bir Düz çoğaltma detaylandırma görünümü oluşturulur Yassı Çoğaltma görünümü seçildiğinde Yassılaştırma
aracı kullanılamaz.
-
Çok gövdeli sac levha parçaları. Tüm gövdelerin yassı çoğaltmaları FeatureManager tasarım ağacının sonunda görüntülenir. Kesim listesindeki bir gövdenin temsilini genişlettiğinizde, gövdenin yassı çoğaltması unsur listesinin sonunda görüntülenir.
-
Kendileriyle kesişen parçalar. Kendisiyle kesişen geometriye sahip bir parça yassılaştırılamıyorsa, bir uyarı görüntülenir ve soruna neden olan unsur grafik alanında vurgulanır.
Yassı Çoğaltma1 unsurunun parametrelerini değiştirmek için:
-
FeatureManager tasarım ağacında Yassı Çoğaltma1'e sağ tıklayın ve Unsuru Düzenle
seçin.
-
PropertyManager'da, Parametreler'in altında:
-
Grafik alanında, Sabitlenmiş yüz
unsurunun sonucu olarak hareket etmeyen bir yüz seçin.
-
seçeneğini belirleyerek yassı çoğaltmada düzlemsel ve çakışık olan yüzleri birleştirin.
Seçildikte, büküm bölgelerinde hiçbir çizgi gösterilmez.
-
seçeneğini belirleyerek yassı çoğaltmadaki eğri kenarları düzeltin.
-
Köşe Seçenekleri altında,
seçeneğini belirleyerek yassı çoğaltmaya yumuşak kenarlar uygulayın.
-
Tane Yönü altında, Tane Yönü'ne tıklayın, ardından grafik alanında bir kenar veya çizgi seçin.
-
Hariç Tutulacak Yüzler altında, Hariç Tutulacak Yüzler seçeneğini belirleyin ve grafik alanında yassı çoğaltmada bulunmasını istemediğiniz tüm yüzleri seçin. (Yüzler bükümlerle çakıştığında yüzleri hariç tutabilirsiniz.) Hariç tutmak istediğiniz yüzlerin ön ve arka tarafını seçmelisiniz.

|

|

|
Orijinal parça
|
Hariç tutulacak yüzler - her bir yüzün ön ve arka tarafını seçin
|
Yassı çoğaltma
|
-
Tamam
'a tıklayın.
Yassılaştırılmış durumdaki çizim ölçümlendirmelerini görüntülemek için:
-
Bir yüzünde ölçümlendirmeler olan bir çizimi içeren sac levha parçası oluşturun.

-
Modeli yassılaştırın.
-
FeatureManager tasarım ağacında, Yassı Çoğaltma
altında, Çizim Dönüşümü
seçeneğine tıklayın.
-
Yassılaştırılmış durumdaki ölçümlendirmeleri görüntülemek için türetilmiş çizime çift tıklayın.
