İçindekiler'i Gizle

Kalıp Araçları - Kapatma Yüzeyleri

Bir kalıp ayırma bloğunu iki parçaya kesmek için, açık delikleri olmayan iki tam yüzeye (bir maça yüzeyi ve bir boşluk yüzeyi) ihtiyaç duyulur. Kapatma yüzeyleri, açık delikleri kapatır. Ayrım hatları oluşturduktan sonra kapatma yüzeylerini oluşturabilirsiniz. Kapatma yüzeyi, aşağıdakilerden biriyle birlikte bir yüzey yaması oluşturarak açık deliği kapatır:

  • Kesintisiz çerçeve oluşturan kenarlar.

  • Bir çerçeve tanımlamak için daha önce oluşturduğunuz ayrım hattı.

When you create shut-off surfaces, the software populates Cavity Surface Bodies and Core Surface Bodies with the appropriate surfaces. Bkz. Kalıp Klasörleri .

Kapatma yüzeyleri oluşturmak için:

  1. Click Shut-off Surfaces (Mold Tools toolbar) or Insert, Molds, Shut-off Surfaces.

  1. In the PropertyManager, set the following options, then click .

Kenarlar

  • Edges . Kapatma yüzeyleri için seçili kenarların ve ayrım hatlarının adlarını listeler. In Edges you can:

    • Grafik alanında bir kenar veya ayrım hattı seçerek Kenarlar'a eklemek veya kaldırmak.

    • Kenarı grafik alanında bir bilgi ile tanımlamak için bir ad seçmek.

    • Right-click and select Clear Selections to clear all selections from Edges .

    • Right-click a selected loop in the graphics area and choose De-select Loop to remove it from Edges .

Kenarları manüel olarak seçebilirsiniz. Grafik alanında bir kenar seçin, çerçeveyi tamamlamak için seçim araçlarını kullanın.

Ayrım Hattı PropertyManager'da açık bir delik için ayrım hattı tanımlayabilir, ardından delik için kapatma yüzeyi kenarını tanımlamak üzere bu ayrım hattını seçebilirsiniz.

  • Ör. Joins each shut-off surface into the cavity and core surfaces, so Cavity Surface Bodies and Core Surface Bodies each contain one surface body. When cleared, the surface patches are not knitted into the cavity and core surfaces, so Cavity Surface Bodies and Core Surface Bodies contain many surfaces. Düşük kaliteli (örneğin, IGES alma sorunları içeren) yüzeyler koleksiyonunuz varsa, bu seçeneğin işaretini kaldırmak ve Kapatma Yüzeyleri aracını kullandıktan sonra bunları manüel olarak analiz etmek ve onarmak isteyebilirsiniz.

  • Çerçeveleri filtrele. Geçerli delik gibi gözükmeyen çerçeveleri filtreler. Modelinizdeki geçerli delikler filtrelenirse, bu seçeneğin işaretini kaldırın.

  • Önizlemeyi göster. Yama yüzeylerinin önizlemesini grafik alanında görüntüler.

  • Bilgileri göster. Her çerçeve için grafik alanında bir bilgi gösterir.

You can click a callout to change a loop from Contact to Tangent to No Fill. Teğet çerçevesinde, teğetlik için hangi yüzlerin kullanıldığını değiştirmek üzere oka tıklayabilirsiniz. Bkz. Kapatma Yüzeyi Dolgu Tipleri .

Tüm Yama Tiplerini Sıfırla

Tüm açık delik yüzey yamalarını aşağıdakilerden birine sıfırlar:

  • Tüm Dolgusuz .

  • Tüm Temas .

  • Tüm Teğet .

Only one Shut-Off Surface feature is allowed in a model. Bu nedenle, bir unsurdaki her açık delik için Temas, Teğet veya Dolgu Yok dolgu tiplerinden birini atamanız gerekir.

bsp;



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kalıp Araçları - Kapatma Yüzeyleri
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2012 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.