İçindekiler'i Gizle

Sensör PropertyManager

Parça ve montajların seçili özelliklerini incelemesi ve değerler belirttiğiniz limitleri aştığında sizi uyarması için sensörler ayarlayın.

Bir sensör oluşturmak için, FeatureManager tasarım ağacındaki Sensörler klasörüne sağ tıklayın, Sensör Ekle'yi seçin ve parametreleri PropertyManager'da ayarlayın.

Sensör Tipi

sensor_type.gif Simülasyon Verileri Simülasyonlardaki sonuç miktarlarını ölçmek için konumlar tanımlar. Simülasyonlardaki sensörleri kullanma hakkında daha fazla bilgi için, bkz. SolidWorks Simulation Yardımı: Sensörler.
sensor_type.gif Kütlesel Özellikler Kütle, Hacim ve Yüzey Alanı gibi özellikleri denetler.
sensor_type.gif Ölçümlendirme Seçtiğiniz ölçümlendirmeleri denetler.
sensor_type.gif Engelleme Algılaması (Sadece montajlarda kullanılabilir.) Montajda, seçtiğiniz bileşenler arasındaki engellemeleri denetler.
sensor_type.gif Yakınlık (Sadece montajlarda kullanılabilir.) Montajda, tanımladığınız bir çizgi ile seçtiğiniz bileşenler arasındaki engellemeleri denetler.
sensor_type.gif Hareket Verisi (Yalnızca SolidWorks Motion eklentisi ile kullanılabilir). Bir hareket etüdü sonucundan sensörü tanımlar:
  • Listeden bir grafik seçtiğinizde, varolan bir hareket etüdü sonucuna referans verir.
  • Yeni Hareket Grafiği'ni seçip Devam'ı tıkladığınızda yeni bir grafik referansı oluşturur.
Hareket Veri sensörlerini yalnızca modelinizle ilişkilendirilmiş bir hareket analiz tipi etüd varsa oluşturabilirsiniz.
sensor_motionstudy.gif Hareket Etüdü Hareket Veri sensörleri için, referans verilen sonucun tanımlı olduğu Hareket Analizini belirler.
sensor_motion_data_result.gif Hareket Etüdü Sonucu Hareket Verisi sensörleri için, referans verilen sonucu belirler, veya Yeni Hareket Grafiği'ni seçip Devam'a tıkladığınızda yeni sonuç oluşturulmasına izin verir.

Özellikler

Özellikler sensör tipine bağlı olarak değişir.

Kütlesel Özellikler sensörleri için:
Kütlesel Özellikler Bir kütlesel özellik tipi seçin:
  • Kütle
  • Hacim
  • Yüzey Alanı
  • Kütle Merkezi X
  • Kütle Merkezi Y
  • Kütle Merkezi Z
İzlenecek Objeler Grafik alanında seçtiğiniz ve izlenmesini istediğiniz objeleri listeler. Objeler parçaları, katı gövdeleri, montajları veya bileşenleri içerebilir.
  Değer Özelliğin geçerli değerini listeler.
Ölçümlendirme sensörleri için:
İzlenecek Ölçümlendirme Grafik alanında seçtiğiniz ve izlenmesini istediğiniz objeleri listeler.
  Değer Ölçümlendirmenin geçerli değerini listeler.
Engelleme Algılaması sensörleri için:
Denetlenecek Bileşenler Grafik alanında seçtiğiniz ve izlenmesini istediğiniz objeleri listeler. Objeler, bileşenleri veya montajın tamamını içerebilir.
  Değer Seçili objeler arasında engellemelerin algılanıp algılanmayacağını belirtir.
  Çakışmayı engelleme olarak gör Çakışık objeleri engellemeler olarak bildirir.
  Yoksayılan engellemeleri göster Seçiliyken, yoksayılan engellemeler Engelleme Algılaması PropertyManager'daki Sonuçlar altında gri renkte gösterilir. Bu seçenek seçili durumdan çıkarıldığında yoksayılan engellemeler listelenmez.
  Alt montajlara bileşen olarak davran Seçiliyken alt montajlara tek bir bileşen gibi davranılır, böylece bir alt montajın bileşenleri arasındaki engellemeler bildirilmez.
  Çok gövdeli parça engellemelerini ekle Çok gövdeli parçaların içindeki gövdeler arasında bulunan engellemeleri bildirir.
  Bağlantı elemanları klasörü oluştur Bağlantı elemanları arasındaki (bir somunla cıvata gibi) engellemeleri Engelleme Algılaması PropertyManager'daki Sonuçlar altında ayrı bir klasöre ayırır.
Yakınlık sensörleri için:
  Değer Tanımladığınız çizgi ile seçtiğiniz bileşenler arasında engellemelerin algılanıp algılanmayacağını belirtir.
Yakınlık sensörü konumu Algılama çizgisinin orijinini tanımlar. Bir tepe noktası, çizim noktası, kenar (kenar merkezi) veya yüz (yüz merkezi) seçin.
Yakınlık sensörü yönü Algılama çizgisinin yönünü tanımlar. Bir düz kenar, dairesel kenar, çizim çizgisi, düzlemsel yüz veya silindirik yüz seçin. Sonuçlanan algılama çizgisi yanlış yönde uzuyorsa, Yönü ters çevir'e tıklayın.
İzlenecek bileşenler İzlemek istediğiniz objeleri listeler. Bir veya birkaç montaj veya alt montaj bileşeni seçin.
Yakınlık sensörü aralığı Algılama çizgisinin uzunluğunu tanımlar.

Hareket Veri sensörleri için:

sensor_motion_units.gif Birimler Sonuç değerlerini hesaplamak için kullanılan birimleri gösterir.
Hareket hesapları için birimleri belirlemek için Birim Sistemi > Belge Birimlerini Düzenle tıklayın.
sensor_motion_criterion.gif Kriter
Model Maks
Sonucun maksimum değeri sensörü belirler.
Model Min
Sonucun minimum değeri sensörü belirler.
Model Ortalaması
Sonucun ortalama değeri sensörü belirler.
RMS
Sonucun kare ortalamalarının kökü sensörü tanımlar.
Belli bir zamanda değer
Girdiğiniz zamanda hesaplanan sonuç değeri sensörü belirler.

Uyarı

Sensör değeri belirttiğiniz limitleri aştığında uyarılarla size hemen bildirilir. Bir sensör uyarı tetiklediğinde, sensör FeatureManager tasarım ağacında işaretlenir. Uyarı'yı seçin ve bir işlemci ve limitler ayarlayın.

Sayısal değerli sensörler için, bir işlemci ve bir veya iki sayısal değer belirtin. İşlemcilere şunlar dahildir:
  • daha büyük
  • daha küçük
  • aynen öyle
  • daha büyük değil
  • daha küçük değil
  • aynen öyle değil
  • arasında
  • arasında değil
Engelleme Algılaması sensörleri için, şunları belirtin:
doğru Engelleme algılandığında bir uyarı tetikler.
yanlış Hiçbir engelleme algılanmadığında bir uyarı tetikler.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Sensör PropertyManager
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2012 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.