İçindekiler'i Gizle

Gövdeleri Ayır ve Kaydet PropertyManager'ı

Bir parçadan birden fazla gövde oluşturmak için Ayır öğesini (Unsurlar araç çubuğu) tıkladığınızda Ayır PropertyManager'ı görünür.

Kırpma Araçları

Budama Yüzeyleri Parçayı kırparak birden çok gövde elde etmek için objeler seçin.
  • Referans düzlemleri (Düzlemler, her yönde sonsuz olarak uzanır.)
   
  • Düzlemsel model yüzleri (Yüzler, her yönde sonsuz olarak uzanır.)
   
Orijinal Parça Revize Edilmiş Orijinal Parça Yeni Parça
   
  • Çizimler (Çizimler, her iki yönde ekstrüze olur.)
   
Orijinal Parça Revize Edilmiş Orijinal Parça Yeni Parça
   
  • Referans yüzeyler ve düzlemsel olmayan model yüzleri (Bunlar sınırlarını uzatmaz. Referans yüzler veya düzlemsel olmayan model yüzleri üzerindeki iç delikler, parça ayrılırken kapatılır.)
   
Orijinal Parça Yeni Parçalar
  Parçayı Kes Kırpma Araçları geometrisini kullanarak parçayı birden fazla gövde elde edecek şekilde keser. Parça üzerinde ayrım çizgileri belirerek ayrım ile oluşturulan farklı gövdeleri gösterir.
Grafik alanında, aynı anda en fazla 10 gövde için bilgi kutuları görünür. Bir parçaya ait tüm bilgi kutularını kaydırarak kutular arasında gezinmek için Sonraki 10 veya Önceki 10'u tıklayın.

Sonuç Gövdeleri

Parçayı Kes'i tıkladıktan sonra parçadaki ayrılmış gövdeleri listeler.

Kaydedilecek gövdeleri seçin Ayrıca Otomatik isim ata öğesine tıklayarak gövdeleri Body<n>.sldprt biçiminde adlandırabilir ve bunları kaydedebilirsiniz.
  Dosya Gövdeler ayrıldıktan sonra FeatureManager tasarım ağacında Katı Gövdeler'in altında listelenirler. Dosya altında gövde adını çift tıklayın, iletişim kutusuna yeni parça için bir ad yazın, ardından Kaydet'i tıklayın. Yeni parça adı Dosya altında ve bilgi kutusunda görüntülenir. Kaydetmediğiniz parçalar ayrılmaz. Orijinal parçada kalırlar. Ayrıca, Gövdeleri Kaydet PropertyManager'ını kullanarak da çok gövdeli bir parçadan gövdeleri kaydedebilirsiniz.
 
Bir ayrım parçasını kaydettikten sonra onay kutusunun işaretini kaldırırsanız, o parça artık ayrı bir obje olarak kaydedilmez. Orijinal parçada kalır.
  Kesili gövdeleri tüket Gövdeyi parçadan kaldırır. Tüketilmiş gövdeler FeatureManager tasarım ağacında Katı Gövdeler'in altında listelenmez.
  Orijin konumu Ayrılan gövdenin orijinini seçtiğiniz tepe noktasına yerleştirir.
  Kişiselleştirilmiş özellikleri yeni parçalara kopyala  

Şablon Ayarları

Araçlar > Seçenekler > Sistem Seçenekleri > Dosya Konumları öğesinden varsayılan şablonu değiştirmenize izin verir.

Varsayılan şablon ayarlarının üzerine yaz Alternatif şablonu belirtir. Seçili şablon geçerli Ayrım veya Gövdeleri Kaydet işlemleri sırasında oluşturduğunuz tüm yeni parça ve montaj dosyalarına uygulanır.
Parça şablonu Seçili parça şablonunu listeler. Başka bir şablona gözatmak için öğesini tıklayın.
Montaj şablonu (Gövdeleri Kaydet PropertyManager'ında bir montaj oluşturduğunuzda kullanılabilir.) Seçili montaj şablonunu listeler. Başka bir şablona gözatmak için öğesini tıklayın.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Gövdeleri Ayır ve Kaydet PropertyManager'ı
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2013 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.