İçindekiler'i Gizle

Yeniden Yükle

Belgeleri yeniden yüklemenizi sağlar. Bu, örneğin bir çoklu kullanıcı ortamında salt okunur erişime sahip olduğunuzda ve en son sürümü başka bir kullanıcının yaptığı değişiklikler birlikte yeniden yüklemek istediğinizde kullanışlıdır.

Ayrıca, belge okuma/yazma durumunu Yeniden Yükle iletişim kutusunda ayarlayabilir ve son Kaydet işleminden beri yapılan değişiklikleri geri alabilirsiniz.

Yeniden Yükle iletişim kutusuna erişmek için aşağıdakilerden birini yapın:

  • Yeniden Yükle öğesine (Standart araç çubuğu) veya Dosya > Yeniden Yükle öğesine tıklayın.
  • Standart araç çubuğunda Salt Okunur Dosyaları Denetle öğesine tıklayın. Dosyalar değişmemişse, bir mesaj görünür. Paylaşılan dosyalar başka kullanıcılar tarafından güncellenmişse veya başka kullanıcılar paylaşılan dosyalara erişimi bırakmışsa, Yeniden Yükle iletişim kutusu bu dosyalarla dolu olarak görünür.
  • Sistemin dosya durumunu denetlemesi için İşbirliği Seçeneği'ni belirttiyseniz, sistem paylaşılan bir dosyada değişiklik algıladığında, grafik alanının sağ altındaki bir araç ipucu, durum çubuğundaki bir ikona işaret eder. Değişiklikler aşağıdaki gibi olabilir:
    • Başka bir kullanıcı, sizin SolidWorks'te açtığınız bir dosyayı kaydederek sizin dosyanızı tarihi geçmiş yapar.
    • Başka bir kullanıcı sizin SolidWorks'te açtığınız bir dosyaya yazma erişimini bırakarak, dosyayı salt okunur bırakır veya dosyayı kapatır böylece sizin yazma erişimini almanızı sağlar.
    Yeniden Yükle iletişim kutusuna erişmek için simgeye tıklayın.
  • FeatureManager tasarım ağacında veya grafik alanında bir bileşene sağ tıklayın ve Yeniden Yükle'yi seçin. Yalnızca seçili bileşen iletişim kutusunda listelenir.

Dosya Listeleme

Yeniden Yükle iletişim kutusu göründüğünde, etkin model (parça veya montaj) listelenir.
Referansları göster (montajlar ve alt montajlar için kullanılabilir). Montaj bileşenlerine olan referansları görüntülemek için tıklayın. Bileşenler girintilenir ve FeatureManager tasarım ağacında göründükleri sırayla listelenir.
Referanslar görüntülendiğinde, onları tekrar gizleyemezsiniz.
SolidWorks Workgroup PDM'de oturum açtığınızda işbirliği seçeneği ayarlarını kabul ederseniz, tüm referanslar otomatik olarak gösterilir.
Dosyaları şuna göre sırala (Referansları Göster öğesini tıklarsanız kullanılabilir). Sıralandıklarında dosya adları girintili kalır. Aşağıdakilere göre sıralama yapabilirsiniz:

Varsayılan

FeatureManager tasarım ağacındaki sıra

Dosya adı

Alfabetik olarak listelenir

Yazma erişimli kullanıcı

Kullanıcı adına göre alfabetik olarak

Kaydedilmesi Gerek

Sütunda Evet bulunan dosyalar listenin üstünde görünür

Daha yeni sürüm diskte

Sütunda Evet bulunan dosyalar listenin üstünde görünür

Tam yolları göster Dosya yollarını görüntülemek için seçin.

Sütunlar

Yeniden Yükle Hangi dosyaların yeniden yüklenmesi gerektiğini belirler. Yeniden yükleme, iletişim kutusunu kapatmak için Tamam öğesine tıkladığınızda yapılır. Yazma erişimi almayı seçerseniz ve bellekteki dosyanın tarihi geçmişse, dosyanın yeniden yüklenmesi gerekir. Tüm dosyaları seçmek için sütunun üstündeki onay kutusunu seçin.
Dosya adı Etkin dosyanın ve referanslarının adını gösterir.
Salt Okunur Dosyaların salt okunur olup olmadığını gösterir ve Tamam öğesine tıkladığınızda dosyaları salt okunur yapmanızı sağlar.
Yazma Erişimli Kullanıcı Sizin salt okunur durumunuz varsa, yazma erişimi olan kullanıcının adını görüntüler.
Kaydedilmesi Gerek? Bir bileşen son kaydedildiğinden beri değişmişse Evet görüntülenir.
Daha Yeni Sürüm Diskte? Diskteki sürüm, bellekte açık olan sürümden daha yeniyse Evet görüntülenir.
? Değişiklik kaybı olasılığına ilişkin bir Hızlı İpucu mesajı varsa bir soru işareti görünür.

Ekranlar

Yeşil, dosya değişikliklerinin kaybına neden olmayacak yeniden yüklemeleri veya salt okunur değişiklikleri belirtir.

Kırmızı, son kaydedildiğinden beri değişmiş olan bir dosyayı yeniden yüklemeyi seçtiğinizi veya son kaydedildiğinden beri değişmiş olan bir dosyayı salt okunur yapmak için seçtiğinizi belirtir. Bir Hızlı İpucu açıklamasını görüntülemek için imleci soru işaretinin üzerinde dolaştırın.

Workgroup PDM

Bir Workgroup PDM Kasası'nda bulunan bir dosyayı yeniden yüklerseniz, Yeniden Yükle iletişim kutusunda aşağıdaki değişiklikler oluşur.
  • Workgroup PDM Kasası veya Disk'ten yeniden yüklemeyi seçebilirsiniz. Workgroup PDM Kasası'ndan yeniden yüklemek, Workgroup PDM'den Kasadan Güncelle/Yeniden Yükle'ye denktir.
  • Referanslar her zaman görüntülenir.
  • Daha Yeni Bir Sürüm Var? etiketli sütun, belgeyi PDMWorks Workgroup Kasası'ndan açtıysanız Kasada Daha Yeni Sürüm Var Mı? şeklinde etiketlenir.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Yeniden Yükle
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2013 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.