Skrýt obsah

Přehled měření

Nástroj Měření tool_Measure.gif měří přesné kóty v dokumentech dílu, sestavy a výkresu.

Popisy zobrazí výsledky, včetně typu měření, hodnoty a jednotek.
Callout_Measure.gif

Na záložce Měření Tab_Measure.gif můžete:
  • Zadat výběrové filtry. Pokud nezadáte výběrový filtr, budou pro měření k dispozici všechny entity.
  • Změnit jednotky.
  • Zobrazit výsledky měření.

Entity můžete vybrat v jakémkoliv pořadí. Pokud chcete například změřit rozměr od hrany k ploše, vyberte nejprve hranu nebo plochu a potom druhou entitu. Při výběru bodů můžete vybrat vrcholy, koncové body, středové body a koncové body mozaikových oblouků a kružnic.

Když klepnete na jakýkoliv nástroj popisů, nebo na Přesunout součást tool_Move.gif, nástroj Měření se vypne a všechny rozměry jsou odstraněny z grafické plochy. Pokud chcete tento nástroj znovu zapnout, musíte klepnout na Změřit tool_Measure.gif.

Můžete vybrat jen rovinné plochy.

V izometrických pohledech výkresů je zobrazena promítnutá délka namísto skutečné délky.

Výsledky měření nejsou uloženy v souboru. Návod jak vytvořit popisy kóty, které je možné uložit, viz. Kóty.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Přehled měření
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: eDrawings 2014 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.