Skrýt obsah

Otočit

Pomocí nástroje Otočittool_Rotate.gif můžete v prohlížeči eDrawings Viewer otáčet modely dílů a sestav i pohledy výkresů, detailních pohledů a řezů.

Tyto informace jsou specifické pro jeden nebo pro více systémů CAD. Informace o dostupnosti najdete v tématu Tabulka funkcí aplikace eDrawings.
  • Software eDrawings podporuje zobrazení 3D popisů.
  • Zvolte Zobrazit > Všechny popisy pro přepínání zobrazení popisů v dílech a sestavách. Při otáčení modelu zůstanou popisy zobrazeny.
  • Chcete-li otočit modely publikované ze SolidWorks v drátovém režimu, pohledy SHO nebo SHV, musíte v SolidWorks zvolit možnost Konceptová kvalita pro SHO/SHV (panel nástrojů Zobrazit).
  • Popisy v dílech nebo sestavách eDrawings, které byly vytvořeny v předešlých verzích verze SolidWorks 2006, se nezobrazí správně při otáčení modelu. Vytvořte tyto soubory znovu v SolidWorks 2006 nebo vyšší, aby se zlepšila jejich kvalita.

Otáčení modelů

Chcete-li otáčet modely, máte následující možnosti:

  • Klepněte na Otočit tool_Rotate.gif nebo Zobrazit > Otočit a myší přetáhněte v grafické ploše.
  • Stisknutím kláves se šipkami můžete otáčet svisle nebo vodorovně postupně v přírůstcích o 10°. Pokud přidržíte klávesu Shift, můžete pomocí šipek otáčet postupně o 90°.
  • Stiskněte prostřední tlačítko myši a přetáhněte v grafické ploše.

Otáčení pohledů ve výkresech

Návod na otáčení pohledů ve výkresech:

  1. Na záložce Aktivujte v Manažeru eDrawings Listy výkres, detail nebo řez.

    Pohledy také můžete aktivovat z okna Přehled tool_Overview.gif. V tomto případě není nutné zvýraznit příslušný pohled v grafické ploše.

  2. Klepněte na Otočittool_Rotate.gif nebo Zobrazit > Otočit.

    Přiblížení aktivního pohledu se přizpůsobí velikosti grafické plochy a ukazatel se změní na pointer_rotate.gif.

  3. Přetáhnutím myši otočte pohled.

    Pohled výkresu je v grafické ploše nahrazen modelem, takže otáčíte modelem, ze kterého byl výkres vytvořen. Během otáčení se popisy skryjí.

    Chcete-li výkresy vrátit do původního stavu, klepněte na Hlavnítool_Home.gif.

    Klávesy se šipkami nebo prostřední tlačítko myši nelze použít pro otáčení pohledů ve výkresech.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Otočit
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: eDrawings 2014 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.