Skrýt obsah

Přesunování součástí

Nástroj Přesunout součásttool_Move.gif umožňuje přesunutí součástí v souboru sestavy nebo v souboru výkresu sestavy. Prohlížeč eDrawings Viewer ignoruje vazby a umožňuje plné stupně volnosti. Podsestavy je možné přesunovat jako celek.

Chcete-li přesunout součásti:

  1. Otevřete soubor sestavy nebo výkresu CAD nebo eDrawings.
  2. Klepněte na Přesunout součásttool_Move.gif (záložka SoučástiTab_Components.gif) nebo na nabídku Nástroje > Přesunout součást.
  3. V dialogovém okně vyberte možnost:
    Volba Popis
    Volné přetažení Umožní vám vybrat součást a přetáhnout ji do nového umístění.
    Použít triádu nebo zadat hodnoty Umožní vám použít triádu k omezení pohybu součásti na osu nebo rovinu souřadnice, nebo otáčet součásti okolo osy souřadnic.
    move_triad.gif
    Pokud přetáhnete triádu:
    • Za rameno, bude se součást pohybovat podél osy ramene.
    • Za křídlo, bude se součást pohybovat podél osy souřadnice.
    • Za jádro, bude se součást otáčet kolem osy souřadnice.
    Musíte vybrat součást, abyste mohli definovat tato nastavení:

    Poloha move_position.gif

    Umožňuje nastavit jednotky a position_x.gif, position_y.gif a position_z.gif souřadnice triády. Po nastavení hodnot souřadnic, klepněte na Použít.

    Přesunout move_translate.gif

    Umožňuje nastavit jednotky a přírůstek v delta_X.gif, delta_Y.gifdelta_Z.gif pro triádu. Klepnutím na minus.gif nebo na plus.gif změňte X, Y a Z o přírůstek.

    Otočit move_rotate.gif

    Umožňuje nastavit úhel ve stupních, podle něhož se součást otáčí kolem osy X, Y a Z. Klepnutím na minus.gif nebo na plus.gif zvětšete delta_X.gif, delta_Y.gif a delta_Z.gif o hodnotu přírůstek.

  4. Klepnutím znovu na nástroj Přesunout součásttool_Move.gif ho ukončete.

    Pokud soubor uložíte, přesunuté součásti zůstanou v nové pozici. Pokud soubor zavřete bez uložení, všechny součásti se vrátí do původní polohy.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Přesunování součástí
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: eDrawings 2014 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.