İçindekiler'i Gizle

Süpürülmüş Flanş PropertyManager

Süpürülmüş Flanş PropertyManager'ı sac levha parçalarında bileşik bükümler oluşturur.

Bu PropertyManager'ı görüntülemek için:

Profil olarak açık profil çizimi olan bir parçayı açın ve yol olarak bir çizim veya sac levha kenarları dizisi ekleyin.

Profil ve Yol

sweep_profile.png Profil Süpürme oluşturmak için kullanılan açık ve kesişmeyen profil çizimini belirler. Grafik alanında veya FeatureManager tasarım ağacında profil çizimini seçin.
sweep_path.pngselect_edges_sm.png Yol Profilin hangi yol boyunca süpürme işlemini yapacağını ayarlar. Yol için bir çizim veya var olan sac levha kenarlarından bir grup seçebilirsiniz. Grafik alanında veya FeatureManager tasarım ağacında yol çizimini seçin. Yol kenarlarını grafik alanında seçin.

Yol gereksinimleri:

  • Yol açık veya kapalı olabilir ve bir çizimde yer alan bir grup çizim eğrisi, bir eğri veya bir grup model kenarı olabilir. Yol bir çizimse açık profil olmalıdır. Yol bitişik kenarlardan oluşan bir seçimse kapalı profil olabilir.
  • Yolun başlangıç noktası, profilin düzlemi üzerinde uzanmalıdır.
  • Bir dizi çizilmiş eğim (çizgiler ve yaylar) uç noktalarda birleşmelidir (C0 - pozisyon sürekliliği). Tüm keskin köşeler uygun yarıçaplarla radyuslanır. Süpürülmüş flanş oluşturmak için yolun iki tarafında iki farklı yarıçap bulunur. Genelde kenarlar çok kısa olduğundan yuvarlak kenar için radyus oluşturulamazsa radyus çekme başarısız olur. Bu durumda süpürülmüş flanş başarısız olur.
  • Yuvarlak köşenin yarıçapı, süpürülmüş flanşı oluşturmak için gereken yarıçaptan küçük olsa da yuvarlak köşeler için ek radyuslama oluşturulmaz. Yuvarlak kenarın yarıçapı çok küçükse süpürülmüş flanş başarısız olur.
  Yolda yassılaştır

Seçildiğinde, profil yassılaştırılır. Sonra, profil yol düzlemine paralel olarak döndürülür, fakat yol yassılaştırılmaz. Sonuç yolun şekline benzeyen bir yassı çoğaltma şeklidir.

Yolda yassılaştır'ı seçtiğinizde, Malzeme içeride'yi de seçebilirsiniz. Geometriye bağlı olarak yassı çoğaltma işlemi sadece Malzeme içeride seçildiğinde veya temizlendiğinde yapılabilir. Yassılaştırma üzerinde kendiyle kesişen bir geometri varsa Malzeme içeride seçimi yapıldığında yassı çoğaltma yapılamaz.

Temizlendiğinde, yassı çoğaltmalarda profil yassılaştırılır. Sonra, profil yolun düzlemine dik olarak döndürülür. Yol yassılaştırılır ve sonuç bir dikdörtgen şekildir.
swept_flange_selected.gif swept_flange_cleared.gif
Seçili Seçili değil

Yassı çoğaltmalar için yazılım doğrusal hesaplama gerçekleştirir. Malzeme sıkıştırması ve esnetmesi dikkate alınmaz.

Silindirik/Konik Gövdeler

Yalnızca profilin süpürdüğü seçili yol bir çizimse kullanılabilir.

Silindirik/Konik Gövdeler Seçildiğinde, Silindirik/Konik Kenar alanındaki çizimi sabit obje olarak yassı çoğaltma unsuruna doldurur.
  Sheet_metal_conical_sweep4 Sheet_metal_conical_sweep2
  Silindirik/Konik Gövdeler seçili Silindirik/Konik Gövdeler seçili değil
Silindirik/Konik Kenar Yassı çoğaltma unsuruna doldurulacak doğrusal çizim objesini belirler.
  Sheet_metal_conical_sweep3
  Seçili doğrusal çizim objesi

Sac Levha Ölçerleri

  Ölçer tablosu kullan Ölçer tablosunu süpürülmüş flanşın tabanı olarak seçmenize izin verir. Sac levha parametreleri (malzeme kalınlığı, büküm yarıçapı ve büküm toleransı), siz geçersiz kılmadığınız sürece ölçer tablosunda depolanan değerleri kullanır.
PM_shm_gauge_table.gif Tablo Seç Bir ölçer tablosu seçmenizi veya göz atarak bulmanızı sağlar. Ölçer tablolarının aranacağı klasörü Araçlar > Seçenekler > Sistem Seçenekleri > Dosya Konumları 'nda ayarladıysanız, liste doldurulur. Klasörleri şunun için göster:'de, Sac Levha Ölçer Tablosu'nu seçin.

Sac Levha Parametreleri

PM_thickness.gif Kalınlık Malzeme kalınlığını belirler.
  Yönü ters çevir Levha kalınlığının uygulandığı yönü ters çevirir.
PM_Radius.gif Büküm Yarıçapı  

Büküm Toleransı

Büküm Toleransı Tipi Varsayılan büküm toleransından farklı bir değer belirlemenizi sağlar.

Oto Kabartma

Kabartma Tipi Eklenecek kabartma kesimi tipini seçin: Dikdörtgen, Yırtık veya Dairesel.
Kabartma oranını kullan Kabartma Tipi Dikdörtgen veya Obround ise ve Kabartma oranını kullan'ı seçerseniz Oran için bir değer girin. Kabartma oranını kullan'ın seçimini kaldırırsanız, Kabartma Genişliği dim_lin_horiz_w.png ve Kabartma Derinliği dim_lin_vert_d.png için değerler belirleyin.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Süpürülmüş Flanş PropertyManager
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2014 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.