İçindekiler'i Gizle

Güvenlik Faktörü Denetimi Gerçekleştirme

Tasarımınızın güvenliliğini değerlendirmek için Güvenlik Faktörü Sihirbazı'nı kullanın.

Bir statik etüdü çalıştırdıktan sonra modelinizin güvenlik faktörünü hesaplayabilirsiniz.

Güvenlik Faktörü Sihirbazı'na erişmek için:

  • Statik bir etüdü çalıştırdıktan sonra Sonuçlar öğesine sağ tıklayın ve Güvenlik Faktörü Grafiğini Tanımla öğesini seçin veya
  • (Simulation CommandManager) üzerindeki aşağı oka Sonuçlar tıklayın ve Yeni Grafik, Güvenlik Faktörü öğesini seçin.

Güvenlik Faktörü Sihirbazı'nı tamamlamak için aşağıdakileri yapın:

  1. Adım 1/3'te:
    1. Tümü öğesini, bir bileşeni ya da Bileşen içindeki bir gövdeyi seçin.

      Tümü öğesini seçtiğinizde, her bileşenin gerilim limiti göz önünde bulundurulur. Gerilim limiti tanımlanmayan bileşenlerin Güvenlik Faktörü hesaplanmaz. Bu bileşenler Güvenlik Faktörü grafiklerinde gri renkte görünür.

    2. Kriter öğesinde, listeden bir hasar kriterini ya da Otomatik öğesini seçin.

      Daha fazla bilgi için bkz. Hasar Kriterleri.

      Otomatik öğesini seçtiğinizde, yazılım şu koşulları uygular:

      • Her malzeme için Malzeme iletişim kutusunda atanan varsayılan Hasar Kriteri.
      • Malzeme iletişim kutusunda bir varsayılan hasar kriteri atamadıysanız yazılım Mohr-Coulomb gerilim kriterini atar.
      • Bir kiriş malzemesi için Maks. von Mises veya Maks. yırtılma (Tresca) kriterini seçtiyseniz yazılım izin verilen gerilim olarak akma mukavemetini kullanır.
      • Bir kiriş malzemesi için Maks. normal veya Mohr-Coulomb kriterini seçtiyseniz yazılım izin verilen gerilim olarak çekme mukavemetini kullanır.
      • Otomatik öğesi seçildiğinde kompozit kabuklar için Tsai-Hill hasar kriteri uygulanır.

      Bu ne anlama geliyor? alanı, seçtiğiniz kriterin matematiksel ifadesini gösterir.

    3. Özellik altında, Başlık metni ekle alanına grafik için özel bir başlık yazın.

      Grafiği isim görünümü oryantasyonu ile ilişkilendir öğesinde, etkin grafikle ilişkilendirilecek önceden belirlenmiş bir görünüm oryantasyonu seçebilirsiniz.

  2. Adım 2/3'te:
    • Maks. yırtılma gerilimi (Tresca), Maks. von Mises gerilimi, Maks. normal gerilim kriterleri ve Mohr-Coulomb kriterleri için:
      • Gerilim Birimleri'ni seçin.
      • Gerilim limitini şuna ayarla: altında, aşağıdaki seçeneklerden birini seçin:
        Seçenek Tanım
        Akma mukavemeti Gerilim limitini malzemenin akma mukavemetine ayarlar.
        Nihai mukavemet Gerilim limitini malzemenin nihai mukavemetine ayarlar.
        Kullanıcı tanımlı Gerilim limiti için bir değer yazın.
        Sadece Mohr-Coulomb gerilim kriteri için çekme ve sıkıştırma gerilim limitlerinin her ikisini de ayarlamanız gerekir.
      • Çarpım altında, gerilim limitinin çarpılacağı faktörü girin. Varsayılan değer 1,0'dır.

      İlgili malzeme kutusu, seçilen bileşenin malzemesini ve ilişkili akma ve nihai mukavemetlerini gösterir. Modeldeki maks. gerilim kutusu, modeldeki maksimum gerilimi gösterir.

    • Kompozit Seçenekleri için aşağıdakilerden birini seçin:
      Seçenek Tanım
      Tüm katlarda en kötü durum Güvenlik faktörünün bir zarf grafiği (tüm katların üst ve alt yüzlerindeki en düşük değer) için.
      Kat numarası'nı seçin ve bu kat numarası için Üst veya Alt yüzü seçin.  
  3. Adım 3/3'te aşağıdakilerden birini seçin:
    Seçenek Tanımlama
    Güvenlik Faktörü dağılımı Güvenlik faktörü dağılımını grafiklendirmek için.
    FOS (Güvenlik Faktörü) grafiğinin 100'den büyük değerler içeren alanları, 100 değerinin rengiyle gösterilir. Maksimum FOS değeri 100'den küçükse grafik minimumdan maksimum FOS değerine doğru ölçeklendirilir.
    Güvenlik faktörünün altındaki alanlar Modelin güvenlik faktörü belirtilen değerden daha küçük olan alanlarını görüntülemek için.
    Güvenlik faktörünün altındaki alanlar seçildiğinde, yazılım modelin güvenlik faktörü belirtilen değerden daha küçük olan alanlarını kırmızı renkte (güvenli olmayan bölgeler), yüksek güvenlik faktörüne sahip alanlarını ise mavi renkte (güvenli bölgeler) görüntüler.

    Güvenlik sonucu kutusu, seçilen kritere dayalı olarak minimum güvenlik faktörünü gösterir.

  4. öğesine tıklayın.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Güvenlik Faktörü Denetimi Gerçekleştirme
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2014 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.