Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SOLIDWORKS TemelleriSOLIDWORKS Temelleri
Expand 2B'den 3B'ye geçiş2B'den 3B'ye geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SOLIDWORKS'te Tasarım EtütleriSOLIDWORKS'te Tasarım Etütleri
Expand Detaylandırma ve Teknik ResimlerDetaylandırma ve Teknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand SLDXML Veri DeğişimiSLDXML Veri Değişimi
Expand Al ve VerAl ve Ver
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Collapse SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand ÇizmeÇizme
Expand Sustainability ÜrünleriSustainability Ürünleri
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Terimler
İçindekiler'i Gizle

Termostat

Geçici termal etütler için tüm ısı gücü ve ısı akışı atamaları, bir tepe noktasındaki istenilen sıcaklık aralığıyla tanımlanan bir termostat mekanizması tarafından kontrol edilebilir. Her çözüm adımı için ısı gücünün veya akış koşulunun durumu (açık/kapalı), önceki adımda belirtilen tepe noktasının sıcaklığına göre belirlenir. Bir etütte birden çok termostat kullanabilirsiniz.

Isı gücünün veya ısı akışının değeri pozitifse, cihaz sonraki çözüm adımı sırasında sensörün geçerli sıcaklığı (tepe noktası) istenilen en yüksek sıcaklıktan daha düşük olduğunda açılan bir ısıtıcı gibi davranır. Aksi takdirde, ısıtma koşulu kapalıdır.

Isı gücünün veya ısı akışı koşulunun değeri negatifse, cihaz sonraki çözüm adımı sırasında sensörün geçerli sıcaklığı (tepe noktası) istenilen en düşük sıcaklıktan daha yüksek olduğunda açılan bir soğutucu gibi davranır. Aksi takdirde, soğutma koşulu kapalıdır.

Termostat düzgün çalışıyorsa, yeterli çözüm süresinin kullanılması kaydıyla termostat konumundaki sıcaklık-zaman grafiği şekilde gösterildiği gibi dalgalanmalıdır. Sınırların bir veya her iki tarafındaki maksimum sıcaklık sapması büyükse, etüt özelliklerini daha küçük bir zaman adımı kullanılacak şekilde değiştirin ve etüdü yeniden yürütün.

Termostat konumundaki sıcaklık, istenilen aralığın dışındaki ya da içindeki bir sıcaklığa yaklaşıyorsa (eğri 1 ve 2'de olduğu gibi); belirtilen termostat, ısı kaynağının kontrolünde etkili değildir. Isı kaynağını, diğer termal yükleri veya kısıtlamaları, malzeme özelliklerini ya da termostat konumunu değiştirin.

Termostat konumundaki sıcaklık, sıcaklık sınırlarının bir tarafına bir eğimle yaklaşıyor fakat bunu geçmiyorsa (eğri 3 ve 4'te olduğu gibi), çözüm süresini artırın ve etüdü yeniden yürütün.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Termostat
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2015 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.