Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SOLIDWORKS TemelleriSOLIDWORKS Temelleri
Expand 2B'den 3B'ye geçiş2B'den 3B'ye geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SOLIDWORKS'te Tasarım EtütleriSOLIDWORKS'te Tasarım Etütleri
Expand Detaylandırma ve Teknik ResimlerDetaylandırma ve Teknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand SLDXML Veri DeğişimiSLDXML Veri Değişimi
Expand Al ve VerAl ve Ver
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Collapse SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand ÇizmeÇizme
Expand Sustainability ÜrünleriSustainability Ürünleri
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Terimler
İçindekiler'i Gizle

Basınç PropertyManager'ı

Basınç PropertyManager'ı, yapısal (statik, frekans, belverme, doğrusal olmayan ve dinamik) etütlerde kullanıma yönelik yüzlere eşit veya eşit olmayan (değişken) basınç uygular.

Basınç PropertyManager'a erişmek için aşağıdakilerden birini yapın:

  • Dış Yüklertool_External_Loads.gif (Simulation CommandManager) üzerindeki aşağı oka icon_down_arrow.gif tıklayın ve Basınçtool_pressure_loads.gif öğesini seçin.
  • Simülasyon etüt ağacında Dış Yüklericon_external_loads.gif öğesine sağ tıklayın ve Basınçicon_pressure.gif öğesini seçin.

Basınç Tipi

  Seçili yüze dik Seçtiğiniz her yüze veya kabuk kenarına basıncı dik yönde uygular. Kabuk kenarları söz konusu olduğunda, basınç kabuğun dar yüzüne (kalınlık boyunca) dik olarak uygulanır.
  Referans geometri kullan Seçtiğiniz referans obje tarafından belirtilen yönde basıncı uygular.
Bir montajda, montajdan veya montajın bileşenlerinden (parçalar ve alt montajlar) referans geometriyi kullanabilirsiniz.
PM_face.gif Basınç İçin Yüzler, Kenarlar Basıncın uygulanacağı katı modellerin yüzlerini ya da kabuk modellerin kenarlarını ve yüzlerini seçin.
PM_faces_edges_plane.gif Yön İçin Yüz, Kenar, Düzlem, Eksen Basıncın yönünü belirtmek için bir referans obje seçin. Bu seçenek yalnızca Referans geometri kullan seçeneğini işaretlerseniz görünür. Uygulayabileceğiniz basınç, yaptığınız seçime bağlıdır:

Düzlemsel bir yüz veya referans düzlemi

Basınç için Düzlem Boyunca Yön 1PM_along_plane_dir1.gif, Düzlem Boyunca Yön 2PM_along_plane_dir2.gif veya Düzleme DikPM_normal_to_plane.gif öğelerini belirleyebilirsiniz.

Silindirik yüz veya bir referans ekseni

Basıncı RadyalPM_radial.gif, ÇevreselPM_circumferential.gif veya EksenelPM_axial.gif yönünde belirleyebilirsiniz.

Kenar

Basıncı kenar boyunca alongedge.png belirleyebilirsiniz. Basınç yönünü değiştirmek için negatif bir değer girin.

Basınç Değeri

PM_units.gif Units Birimleri ayarlar
icon_pressure.gif Basınç değeri Basınç değerini ayarlar.

Zaman ile Değişiklik

Doğrusal ve doğrusal olmayan dinamik etütler için zamana bağımlı bir basınç tanımlayabilirsiniz.

Doğrusal (0,0) ve (tbitiş, Pdeğeri) noktalarından geçen varsayılan doğrusal bir zaman eğrisi kullanır. Burada Pdeğeri, Basınç değeri kutusunda belirtilen basınç, tbitiş ise Doğrusal olmayan iletişim kutusundaki Çözüm sekmesinde belirtilen Bitiş zamanı değeridir.
Eğri Kullanıcı tanımlı bir zaman eğrisi kullanır. Bir zaman eğrisini tanımlamak veya almak için Düzenle'ye tıklayın. Herhangi bir zaman noktasındaki basınç, yukarıda belirtilen basınç değeriyle zaman eğrisinin Y değeri çarpılarak hesaplanır.
Grafik Gerçek zamana bağımlı basıncı görüntüler.

Eşit Olmayan Dağılım

Eşit olmayan basınç dağılımı seçeneklerini belirler.

PM_force_coordinate_system.gif Bir Koordinat Sistemi Seç Eşit olmayan basıncı tanımlamak için bir koordinat sistemi seçin:
  • Kartezyen koordinat sistemi (x, y, z)
  • Silindirik koordinat sistemi (radyal "r", çevresel "t", eksenel "z")
  • Küresel koordinat sistemi (radyal "r", boylam "t", enlem "p")
PM_units.gif Units Kartezyen (x, y, z), silindirik (r, z) ve küresel (r) koordinatların birimlerini ayarlar.
Açısal Birimler Silindirik (t) ve küresel (t, p) koordinatlar için açısal birimleri ayarlar.
  Denklemi Düzenle Seçili koordinat sisteminde basıncın uzamsal sapmasını açıklayan denklemi tanımlar. Fonksiyonlar açılır menüsündeki temel matematik operatörleri listesini kullanabilirsiniz.
Denklem arayüzünde, koordinatları tırnak işareti içinde yazın: "x", "y", "z", "r", "t" ve "p". Örneğin:
(r, t, z) silindirik koordinatlarına dayalı eşit olmayan basınç dağılımı denklemi: P (r, t, z) = 5 * "r" + sin ("t") + 2 * "z"
(r, t, p) küresel koordinatlarına dayalı eşit olmayan basınç dağılımı denklemi: P (r, t, p) = "r" + 3 * sin ("t") + 2 * cos ("p")

Örnek: Eşit Olmayan Basınç Dağılımı

Sembol Ayarları

Basınç sembollerinin rengini ve boyunu ayarlar

  Rengi düzenle Basınç sembolleri için renk paletinden bir renk seçin.
PM_symbol_size.gif Sembol boyu Basınç sembollerinin boyunu değiştirmek için spin oklarını kullanın.
  Önizlemeyi göster Basınç sembollerinin görünümünü açar/kapatır.

Notlar:

Referans bir Kartezyen koordinat sistemi tarafından tanımlanan eşit olmayan basınç dağılımı örneği.

p(X,Y) = V* (A + B*X + C*Y + D*X*Y + E*X^2 + F*Y^2)

Burada;

p(X,Y) = X ve Y koordinatlarındaki bir noktaya uygulanan basıncın büyüklüğü

V, Basınç değeriPM_Pressure_value.gif alanında belirtilen değerdir.

X, Y = seçilen Kartezyen koordinat sistemine göre noktanın koordinatları. Koordinat değerleri, seçilen BirimlerPM_units.gif sistemine bağlıdır.

* çarpım işlemini gösterir

example_btn.gif


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Basınç PropertyManager'ı
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2015 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.