İçindekiler'i Gizle

Bağlantı Elemanları Ana Montaj Bileşeni Olduğunda Tesisatı Başlatma

Bağlantı elemanları ana montaj bileşenleri olduğunda bir boru veya tüp tesisatı oluşturmak için:

  1. Routing Seçenekleri içerisinde Otomatik olarak bırakılan flanşların üzerinde tesisat yap öğesinin seçilmediğinden emin olun.
  2. Ana montaja flanş veya başka bir uç bağlantı elemanı eklemek için Bileşen Ekle (Montaj araç çubuğu) öğesine tıklayın veya eklemek istediğiniz öğeyi Design Library, Dosya Gezgini, bir açık parça penceresi veya Windows Gezgini tool_Insert_Components_Assembly.gif içinden sürükleyin.

    Flanş veya bağlantı elemanı, ana montaj bileşeni olarak eklenir.

  3. Flanş veya bağlantı elemanı üzerinde tesisatın başlamasını istediğiniz noktaya sağ tıklayın ve Tesisat Başlat Tool_StartAtPoint_Piping.gif öğesini seçin. Bağlantı noktalarını görünür yapmak için Routing Noktalarını Görüntüle Tool_ViewRoutingPoints_View.png (Görünüm Araç Çubuğu) veya Görünüm > Routing Noktaları öğelerine tıklayın.
  4. Tesisatı bağlantı noktası olmayan bir bileşenden başlatmak için aşağıdaki öğelerden birine tıklayın. Bir bağlantı noktası oluşturabilmeniz için PropertyManager görüntülenir.
    • Başlangıç NoktasıTool_StartAtPoint_Piping.gif (Borular araç çubuğu)
    • Başlangıç NoktasıTool_CreateRouteOnTheFly_FlexibleTubing.gif (Esnek Borular araç çubuğu)
  5. Tesisat Özellikleri PropertyManager'ındaki seçenekleri ayarlayın ve PM_OK.gif öğesine tıklayın.

    Aşağıdakiler gerçekleşir:

    • Yeni bir tesisat altmontajında bir 3B çizim açılır.
    • Yeni tesisat altmontajı oluşturulur ve FeatureManager tasarım ağacında [Boru<n> veya Tüp <n>-<assembly_name>] olarak görüntülenir.
    • Yeni yerleştirmiş olduğunuz flanş veya bağlantı elemanından uzanan bir boru veya tüp mili görüntülenir.

  6. Çizgi Tool_Line_Sketch.gif (Çizim araç çubuğu) öğesini kullanarak çalıştırma yolunu çizin. Esnek tüp tesisatları için Spline Tool_Spline_Sketch.gif (Çizim araç çubuğu) öğesini de kullanabilirsiniz. Bir çizim düzleminden diğerine geçiş yapmak için Tab tuşuna basın. 3B çizimlerle çalışma hakkında ipuçları için bkz. 3B Alanı Görselleştirme.

    Tesisat altmontajının bileşenleri arasında montaj veya çizim ilişkileri kurmanız gerekmez çünkü boyutlar ve konumlar 3B çizim tarafından yönlendirilir. Tesisat altmontajındaki her bileşen 3B çizim ile parametrik olarak ilişkilidir. Çizimi herhangi bir şekilde değiştirirseniz borular, tüpler ve bağlantı elemanları otomatik olarak güncellenir. Montaj ilişkisi uç bağlantı elemanları hakkında bilgi için bkz. Tesisat Alt Montajlarında Montaj İlişkisi.

  7. Gerektiği kadar bağlantı elemanı ekleyin.
  8. Çizimden çıkın.
Aşağıdakiler, tesisat alt montajının FeatureManager tasarım ağacında görüntülenir:
  • Tesisata yerleştirdiğiniz flanşları ve bağlantı elemanlarını içeren Bileşenler FM_folder.gif klasörü. Herhangi bir özel dirsek bağlantı elemanına ihtiyaç duyulursa her bir bireysel durum için çizim kesitleri vurgulanır ve ölçümlendirmeler görüntülenir. Alternatif bir bağlantı elemanı seçebilir, özel bir bağlantı elemanı oluşturabilir ya da boru veya tüp içinde büküm oluşturmayı seçebilirsiniz.
  • Çizimden çıktığınızda sanal bir bileşen olarak oluşturulan boru veya tüpü içeren Tesisat ParçalarıFM_folder.gif klasörü.
    • Borular ve geçerli tesisattaki her bir özel kesme uzunluğu için konfigürasyonlar oluşturulur.
    • Tüpler için tesisattaki her bir tüp kesitine yönelik ayrı bir parça dosyası oluşturulur (Çok gövdeli parça PropertyManager'ında Çok gövdeli parça seçeneğini belirlemediyseniz).
  • Tesisat yolunu tanımlayan 3B çizimi içeren TesisatFM_Icon_Piping_Route.gif unsuru. 3B çizim, tesisat altmontajındaki bileşenlerle parametrik olarak ilişkilidir. Bir bileşeni taşırsanız tesisat parçaları otomatik olarak güncellenir.
Var olan bir tesisatı düzenlemek için Tesisatı DüzenleTool_EditExistingPipingRoute_Piping.gif (Borular araç çubuğu) veya Tesisatı DüzenleTool_EditExistingFlexTubeRoute_FlexibleTubing.gif (Esnek Borular araç çubuğu) öğesine tıklayın.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Bağlantı Elemanları Ana Montaj Bileşeni Olduğunda Tesisatı Başlatma
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2015 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.