İçindekiler'i Gizle

Spline Stili Çizme

Var olan iki obje arasında köprü eğrisi olarak bir spline stili çizebilirsiniz.

Spline stilini çizmek için:

  1. Yeni bir çizim açın. İki yay objesi çizmek için Merkez Noktası YayıCenterpoint Arc aracını kullanın.

    spline stili1

  2. Spline StiliTool_Style_Spline (Çizim araç çubuğu) veya Araçlar > Çizim Objeleri > Spline Stili öğesine tıklayın.
  3. Grafik alanında yayın ilk uç noktasına tıklayın.

    İlk tıklamada spline stilindeki ilk kontrol tepe noktası oluşturulur.

    style_spline2

  4. İmleci çıkarım çizgisinin üzerine getirin ve tıklayarak gösterilen şekilde ikinci bir kontrol tepe noktası ekleyin.

    İkinci denetim tepe noktasını çıkarım çizgisine yakalarsanız bu uç noktada bir teğet ilişki oluşturulur.

    style_spline_3

  5. İmleci sağa doğru ilerletin ve bir sonraki çıkarım çizgisinin üzerine getirin. Eşit eğrilik simgesi göründüğünde imlece tıklayın.

    Üçüncü denetim tepe noktasını çıkarım çizgisine yakalarsanız bu uç noktada bir eşit eğrilik ilişkisi oluşturulur.

    spline stili 4

  6. Spline stilini tamamlamak için başka kontrol tepe noktaları ekleyerek devam edin. İkinci yayın uç noktasına ulaştığınızda, ALT tuşunu basılı tutarak uç noktasındaki işaretçiye çift tıklayın.

    ALT tuşuna basmak, son kontrol tepe noktasına otomatik teğet ilişkileri uygular.

    spine stili 5

    İki çizim objesi arasındaki köprü eğrisi tamamlanmıştır.

    spline stili 6



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Spline Stili Çizme
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2015 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.