Expand ÚvodÚvod
Expand SprávaSpráva
Expand Uživatelské rozhraníUživatelské rozhraní
Expand Základy SOLIDWORKSZáklady SOLIDWORKS
Expand Přestup z 2D na 3DPřestup z 2D na 3D
Expand SestavySestavy
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfiguraceKonfigurace
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand Designové studie v SOLIDWORKSDesignové studie v SOLIDWORKS
Expand Detailování a výkresyDetailování a výkresy
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand Datová komunikace SLDXMLDatová komunikace SLDXML
Expand Import a exportImport a export
Expand Zobrazení modeluZobrazení modelu
Expand Navrhování foremNavrhování forem
Expand Studie pohybuStudie pohybu
Expand Díly a prvkyDíly a prvky
Expand Vyznačení trasyVyznačení trasy
Expand Plechové dílyPlechové díly
Collapse Aplikace SimulationAplikace Simulation
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand SkicováníSkicování
Expand Produkty SustainabilityProdukty Sustainability
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand TolerováníTolerování
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand SvařováníSvařování
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Řešení potížíŘešení potíží
Pojmy
Skrýt obsah

Vlastnosti materiálů v softwaru Simulation

Modul pružnosti Moduly pružnosti v globálních směrech X, Y a Z. Pro lineární elastický materiál je modul pružnosti v určitém směru definován jako hodnota napětí v tomto směru, která způsobí jednotkové namáhání ve stejném směru. Rovná se také poměru mezi napětím a přidruženým naháním v tomto směru.

Modul pružnosti se používá ve statických, nelineárních, frekvenčních a dynamických analýzách a analýzách zborcení.

Modul pružnosti byl poprvé popsán Thomasem Youngem, proto se také nazývá Youngův modul.
Modul pružnosti ve smyku Modul pružnosti ve smyku (modul pevnosti) je poměr mezi smykovým napětím v rovině děleno přidruženým smykovým namáháním.

Modul pružnosti ve smyku se používá ve statických, nelineárních, frekvenčních a dynamických analýzách a analýzách zborcení.

Poissonova konstanta Prodloužení materiálu v podélném směru je doprovázeno jeho smrštěním po stranách. Pokud na těleso působí tahové napětí ve směru X, je Poissonova konstanta definována jako poměr stranového smrštění ve směru Y děleného podélným namáháním ve směru X. Poissonovy konstanty jsou bezrozměrné veličiny. Pro izotropní materiály jsou Poissonovy konstanty shodné ve všech rovinách.

Poissonovy konstanty se používají ve statických, nelineárních, frekvenčních a dynamických analýzách a analýzách zborcení.

Součinitel tepelné roztažnosti Součinitel tepelné roztažnosti je definován jako změna délky pro jednotkovou délku pro změnu teploty o jeden stupeň (změna normálového namáhání na jednotku teploty).

Součinitele tepelné roztažnosti se používají ve statických a frekvenčních analýzách a analýzách zborcení v případech, kdy je použito tepelné zatížení. Frekvenční analýza tuto vlastnost používá pouze v případě, že uvažujete vliv zatížení na frekvence (rovinné zatížení).

Tepelná vodivost Tepelná vodivost označuje efektivitu materiálů při přenosu tepelné energie vedením. Je definována jako poměr tepelné přenosu skrz jednotkovou tloušťku materiálu pro jednotkovou změnu teploty. Jednotkami tepelné vodivosti jsou Btu/palec sec oF v anglickém systému a W/m K v systému SI.

Tepelná vodivost se používá při teplotní analýze v ustáleném stavu a přechodové teplotní analýze.

Hustota Hustota je hmotnost na jednotku objemu. Jednotky hustoty jsou lb/palec3 v anglickém systému a kg/m3 v systému SI. Hustota se používá ve statických, nelineárních, frekvenčních, dynamických a teplotních analýzách a analýzách zborcení. Statické analýzy a analýzy zborcení tuto vlastnost používají pouze v případě, že určíte síly v pevných spojích těles (gravitační a/nebo odstředivé).
Měrné teplo Měrné teplo materiálu je množství tepla potřebné ke zvýšení teploty jednotkového objemu materiálu o jeden stupeň. Jednotkami měrného tepla jsou Btu palec/lbf oF v anglickém systému a J/kg K v systému SI. Tato vlastnost se používá pouze v teplotní analýze.
Poměr tlumení materiálu Poměr tlumení materiálu umožňuje definici tlumení jako vlastnosti materiálu. Tato vlastnost se používá při dynamické analýze k výpočtu ekvivalentních poměrů modálního tlumení.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vlastnosti materiálů v softwaru Simulation
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.