Skrýt obsah

Řešení problémů Motion Study

Obecné otázky:

Otázka: Výpočty a animace jsou na mém počítači pomalé. Existuje způsob, jakým lze vytvořit rychlou stínovanou animaci?

Odpověď: Ano. Zkuste následující:

  • Uložte animaci jako soubor .avi.
  • Vypněte možnosti Režim RealView a Stíny ve stínovaném režimu. Tyto režimy jsou velmi náročné na grafiku a zatěžují grafické karty, čímž dochází ke prodloužení doby na výpočet a přehrávání.
  • V případě nových simulací, postupujte v malých krocích. Zkuste upravit obecný model, aby fungoval bez použití některých upřesňujících prvků.
  • Pokud narazíte na problémy, zjistěte základní příčiny. Zjistěte část modelu, která obsahuje problém, potlačením ostatních entit pohybu.
  • Snažte se vytvořit rovnováhu mezi počtem zachycených rámečků a dobou potřebnou k výpočtu animace. Čím více rámečků, tím lépe, ale doba výpočtu se prodlouží. 100-200 rámečků má nepatrný ztracený výkon na většině počítačích.

Motion Analysis - Konkrétní otázky o COSMOSMotion:

Otázka: Vypočítané reakční síly v kloubech nejsou správné. Co dělám špatně?

Odpověď: Zkontrolujte, zda jste zadali správně jednotky a hodnoty v pohybové studii. Zkontrolujte, zda jste správně nastavili hustotu každé součásti. Zkontrolujte také, zda model neobsahuje nadbytečné vazby.

Návod na kontrolu hustoty součásti:

  1. Klepněte pravým tlačítkem na součást a vyberte Otevřít díl .
  2. Klepněte na NástrojeFyzikální vlastnosti během zobrazení součásti (ne sestavy).

Nesprávné nastavení jednotek, nebo hustoty může významně ovlivnit reakční síly.

Otázka: Jakým způsobem mám vytvořit graf výsledků?

Odpověď: K vytvoření grafu/obrázku použijte Motion Analysis. Chcete-li exportovat data do externího programu, klepněte pravým tlačítkem myši na pozadí obrázku a vyberte Exportovat CSV.

  • Pokud pracujete se spojeními, odstraněním nadbytečností zlepšete přesnost výsledků síly.
  • Mějte přibližnou představu o očekávané animaci a výsledcích. To pomůže při ověřování výsledků simulace pro návrh.
  • Pokud simulace obsahuje menší časové události, jako například kolize, spusťte simulace několikrát s různými nastaveními, abyste mohli ověřit řešení. Použijte malé časové kroky, abyste mohli zachytit pohyb.
  • Uložte historii vašich návrhů. Vytvořte různé záložky studie a používejte intuitivní názvy. Pokud dojde k potížím, můžete vždy vyhledat dřívější návrh.
  • Pokud zrušíte výběr možnosti Animovat během simulace ve správci PropertyManager nástroje Vlastnosti pohybové studie, můžete používat rychlejší zachytávání rámečků.
  • Pro pohybové studie, které zahrnují 3D kontakt, zkuste upravit elastické vlastnosti, pokud vaše simulace nefunguje podle očekávání.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Řešení problémů Motion Study
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.