Skrýt obsah

Rozvinutý tvar

Posledním prvkem ve složeném plechovém dílu by mělo být Rozvinuté-Pole1. Všechny prvky nacházející se ve stromu FeatureManager před prvkem Rozvinuté-Pole1 se objeví jak ve složeném, tak v rozvinutém plechovém dílu. Všechny prvky, které se nachází za prvkem Rozvinuté-Pole1, se objeví jen v rozvinutém plechovém dílu

Zlepšení v oblasti rozvinutí plechových dílů umožňují rozvinutí komplexních tvarů, která v minulosti selhala. Poskytují také lepší rozvinutou geometrii pro určitá zpracování rohu, plechová spojení profilů a v některých případech pro místa, kde řezy protínají oblasti ohybu.

Stávající rozvinuté tvary vytvořené ve verzích před SOLIDWORKS 2011 můžete aktualizovat tímto vylepšených způsobem. Ve stromu FeatureManager klepněte pravým tlačítkem na položku Rozvinutý tvar1 a klepněte na možnost Upravit prvek. Ve správci PropertyManager Rozvinutý tvar pod položkou Parametry vyberte možnost Znovu vytvořit rozvinutý tvar.
Můžete vytvořit soubory *.dxf rozvinutých tvarů plechového dílu bez vytvoření rozvinutého dílu.
Důležité poznámky ohledně prvku Rozvinuté pole:
Nové prvky ve složeném dílu. Když je Rozvinuté-Pole1 potlačeno, všechny prvky, které do dílu přidáte automaticky, se objeví ve stromu FeatureManageru před tímto prvkem.
Nové prvky v rozvinutém dílu. Celý plechový díl lze rozvinout uvolněním možnosti Rozvinutý tvar1. Chcete-li k rozvinutému plechovému dílu přidat nějaké vlastnosti, je nutné nejprve uvolnit možnost Rozvinutý tvar1.
Změnit pořadí prvků. Prvky plechových dílů nelze přeuspořádat tak, aby se objevily pod prvkem Rozvinuté-Pole1 ve stromu FeatureManageru. Nelze například přesunout řez s aktivní možností Kolmý řez pod Rozvinuté-Pole1.
Parametry pro funkci Upravit Můžete změnit parametry prvku Rozvinuté-Pole1, abyste mohli řídit ohyby dílů, aktivovat nebo deaktivovat možnosti rohů a viditelnost oblasti ohybu v rozvinutém plechovém dílu. Pro výpočet vymezovacího rámečku pro plechové díly lze definovat podélný směr. Software určí nejmenší obdélník (vymezovací rámeček), který je zarovnaný s podélným směrem, aby odpovídal rozvinutému tvaru.
Skici Můžete převést skici a její ustavovací kóty ze složeného stavu do rozvinutého a naopak. Skica a ustavovací kóty jsou zachovány.
Vícetělové plechové díly . Rozvinuté tvary všech těl se zobrazí na konci FeatureManageru. Když rozbalíte znázornění těla v tabulce přířezů, zobrazí se rozvinutý tvar těla na konci seznamu jeho prvků.
Samoprotínající díly. Pokud nejde díl rozvinout, protože obsahuje protínající se geometrii, zobrazí se upozornění a prvek způsobující problém se zvýrazní na grafické ploše.
Při vložení 3D popisů do dílu plechu se ve složce PopisyFM_annotations.gif automaticky vytvoří pohled popisu rozvinutého tvaru. Když zvolíte pohled popisu rozvinutého tvaru, nebude nástroj RozložitTool_Flatten_Sheet_Metal.gif k dispozici.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Rozvinutý tvar
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.