Skrýt obsah

Základní informace o prolisech

Prvek prolisu vytváří uvnitř cílového těla kapsu, která přesně odpovídá obrysu vybraného těla pro obrábění, pomocí hodnot tloušťky a vůle.

Na základě výběru těla (objemové nebo povrchové) můžete určit jednak vůli mezi cílovým tělem a tělem pro obrábění, jednak tloušťku oblasti prolisu. Prvek prolisu může cílové tělo deformovat nebo z něj vyříznout materiál.

Prvek prolisu používá k vytvoření kapsy nebo výstupku v cílovém těle tvar těla pro obrábění, takže se v něm zobrazí více ploch, hran a vrcholů než v původním těle. Tím se tento prvek liší od prvku deformace, kde počet ploch, hran a vrcholů v cílovém tělem zůstane nezměněn.
Tvar prvku prolisu se zaktualizuje, pokud změníte tvar původního těla pro obrábění používaného k tvorbě kapsy.

Prvek prolisu je použitelný zejména tam, kde je nutné vytvářet složitá odsazení s konkrétními hodnotami velikosti tloušťky a vůle. Takovými oblastmi využití jsou například výroba balicích zařízení, raznic, forem, lisovaných uložení pro strojírenský průmysl atd.

Požadavky

  • Cílové tělo či tělo pro obrábění musí být objemovým tělem.
  • Chcete-li provést prolis, musí se cílové tělo dotýkat těla pro obrábění nebo musí hodnota vůle umožnit výstupek cílovým tělem.
  • Chcete-li materiál vyříznout, cílové tělo a tělo pro obrábění se nemusejí vzájemně dotýkat, ale hodnota vůle musí být dostatečně velká pro vytvoření průsečíku s cílovým tělem.
  • Chcete-li provést prolis (řez) povrchovým tělem nástroje, povrch musí objem úplně protnout.

    Objemové cílové tělo a povrchové tělo nástroje

    Povrch musí úplně proříznout objemové tělo

    Vyberte stranu pro zachování
    Výsledek prolisu pomocí hodnoty vůle
  • Naopak můžete ponechat povrch po prolisu objemovým tělem nástroje.
    Příklad zachování povrchového prolisu použitím objemového těla nástroje s vůlí 2 mm
    Výsledný prolis povrchu s vůlí
    Naopak můžete odstranit objemové tělo nástroje z prolisu povrchu
  • Jediná kombinace prolisu, která není povolena, je povrchové cílové tělo a objemové tělo nástroje.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Základní informace o prolisech
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.