Skrýt obsah

Vybočení

Nástroj Vybočení přidá materiál do plechového dílu tak, že vytvoří dva ohyby z načrtnuté čáry.

Některé další poznámky ohledně nástroje Vybočení:
  • Skica musí obsahovat jen jednu čáru.
  • Čára nemusí být vodorovná nebo svislá.
  • Čára ohybu nemusí mít přesně stejnou délku jako plochy, které ohýbáte.

Vytvoření vybočení

Postup vytvoření prvku vybočení v plechovém dílu:

  1. Načrtněte na ploše plechového dílu čáru, kde chcete vytvořit vybočení. Můžete také případně vybrat prvek Vybočení ještě před vytvořením skici (ale až poté, co vyberete rovinu). Když vyberete prvek Vybočení, otevře se na rovině skica.

    jog_sketch.gif

  2. Klepněte na VybočeníTool_Jog_Sheet_Metal.gif na panelu nástrojů plechových dílů nebo na Vložit > Plechové díly > Vybočení.
  3. V grafické ploše vyberte Pevnou plochuPM_shm_Fixed_Face.gif.

    jog_fixed_face.gif

  4. Chcete-li upravit poloměr ohybu, v části Výběry zrušte výběr možnosti Použít výchozí poloměr a Použít tabulku rozměrů (pokud byla pro díl vybrána tabulka rozměrů plechu) a zadejte novou hodnotu pro možnost Poloměr ohybuPM_draft_angle.gif.
  5. V položce Odsazení vybočení:
    • Vyberte položku pro Ukončení.
    • Zadejte hodnotu pro Vzdálenost odsazeníPM_distance1.gif.
    • Vyberte Opačné odsazení pro opačný směr odsazení. Opačné odsazení je k dispozici, když je Ukončení nastaveno na Ekvidistantně od plochy.
    • Vyberte Umístění kóty: Vnější odsazeníPM_shm_Outside_Offset.gif, Vnitřní odsazeníPM_shm_Inside_Offset.gif nebo Celková velikostPM_shm_Overall_Dimension.gif.
    • Chcete-li, aby měla plocha vybočení stejnou délku, vyberte možnost Zachovat promítnutou délku.
      V tomto příkladu zůstává zachována původní délka ucha, pokud zaškrtnete políčko Zachovat promítnutou délku. Pokud zaškrtnutí políčka Zachovat promítnutou délku zrušíte, nepřidá se k uchu žádný materiál a nevytvoří se vybočení.
      jog_original.gif jog_projected_length.gif jog_no_projected_length.gif
      Původní díl Vybrána možnost Zachovat promítnutou délku Zrušen výběr možnosti Zachovat promítnutou délku
  6. V části Umístění vybočení vyberte následující: Osa ohybu PM_shm_Bend_Centerline.gif, Materiál uvnitř PM_Material_Inside.gif, Materiál vně tlačítko bend_pos_mat_out.png nebo Ohyb vně PM_Bend_Outside.gif.
  7. Zadejte hodnotu pro Úhel vybočeníPM_angle.gif. Byla-li pro díl vybrána tabulku rozměrů plechu, můžete výběrem příkazu Zobrazovaná hodnota přepsat nastavení Úhel vybočení.
  8. Chcete-li použít jinou než výchozí hodnotu přídavku na ohyby, zaškrtněte políčko Vlastní přídavek na ohyb a nastavte typ a hodnotu přídavku.
  9. Klepněte na tlačítko PM_OK.gif.

    jog_no_projected_length.gif



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vybočení
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.