Skrýt obsah

Svařování

Funkce svařování vám umožňuje navrhovat svařované struktury jako jeden vícetělový díl.

Základní rámec definujete pomocí 2D a 3D skic. Poté vytvoříte profily obsahující skupiny úseků skici. Pomocí nástrojů na panelu nástrojů Svařování můžete vkládat položky, jako například vyztužení a záslepky.

Více informací o svařování najdete v části Kurzy SOLIDWORKS: Svařování klepnutím na tlačítko Nápověda > Kurzy SOLIDWORKS.

Když v dílu vytvoříte první konstrukční prvek, vytvoří se prvek svařování fm_weldment.png, který se přidá do stromu FeatureManager. Software také vytvoří dvě výchozí konfigurace ve správci ConfigurationManager: konfigurace rodiče Výchozí[Jako obrobený] je vždy odvozená konfigurace Výchozí[Jako svařený].

Na úrovni dokumentu můžete potlačit automatické vytvoření konfigurace [Jako svařený]. Před přidáním svarů do nového dokumentu klikněte na ikonu Možnosti (základní panel nástrojů). Na stránce Svary v okně Vlastnosti dokumentu zrušte výběr možnosti Vytvořit odvozenou konfiguraci.

Můžete nakonfigurovat více profilů svaru pro profily jako prvky knihovny. Můžete přidat různé konfigurace profilů a uložit je jako jeden prvek knihovny. Například místo 50 různých souborů prvků knihovny pro čtvercové rozměry trubek můžete mít jeden prvek knihovny s 50 konfiguracemi, které můžete ovládat pomocí konfigurační tabulky.

Při vytváření nebo úpravě profilů můžete vybrat nakonfigurované prvky knihovny ve správci PropertyManager Profil.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Svařování
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:




x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.